Buzz

«Σκανδαλοθηρική» πρεμιέρα για το Exile Room!

στα 10

Με ένα απολαυστικό ντοκιμαντέρ που δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, το «Tabloid» του Ερολ Μόρις ξεκινάει τις φετινές προβολές του το Exile Room, συνεχίζοντας - ευτυχώς χωρίς «κιτρινισμούς» - να αποδίδει τιμές στη δύναμη της... αλήθειας.

«Σκανδαλοθηρική» πρεμιέρα για το Exile Room!

Αν η ιστορία του «Tabloid» δεν ήταν αληθινή, τότε θα μπορούσε κάποιος άνετα να κατηγορήσει τον Ερολ Μόρις για σκανδαλοθηρία. Τώρα, το μόνο που μπορείς να επιρρίψεις στον Ερολ Μόρις είναι το γεγονός πως παραμένει ο απόλυτος άρχων του σινεμά τεκμηρίωσης, με μια σειρά ταινιών (από το «Days of Heaven», το «Mr. Death», το «The Thin Blue Line» μέχρι το βραβευμένο με Οσκαρ «Fog of War») που άλλαξαν συλλήβδην τον τρόπο που το σινεμά μπορεί να κλέβει ιστορίες από την πραγματικότητα.

Το «Tabloid» αφηγείται την απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία της Τζόις ΜακΚίνεϊ, η οποία στη δεκαετία του '70 έφυγε από το Γουαιόμινγκ (όπου είχε αναδειχθεί Μις Γουαιόμινγκ), μετακόμισε στο Λος Αντζελες και ερωτεύτηκε έναν νεαρό Μορμόνο, τον Κερκ Αντερσον. Οταν όμως αυτό θα φύγει σε μια αποστολή των Μορμόνων, η ΜακΚίνεϊ θα ταξιδέψει μέχρι την Αγγλία προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της από τους Μορμόνους. Και θα το κάνει απαγάγοντας τον, δένοντας τον στο κρεβάτι και αναγκάζοντάς τον να κάνει μαζί της σεξ, προδίδοντας όλες τις μορμονικές αρχές του.

2

Από τα «κίτρινα» πρωτοσέλιδα της εποχής μέχρι μια βαθιά ανάλυση στην καρδιά μιας εμμονικής γυναίκας και μιας θρησκείας στα όρια του παραλόγου, ο Ερολ Μόρις μεγαλουργεί παραδίδοντας μια απολαυστική κλεφτή ματιά στη σημασία του να είσαι διάσημος για όλους τους λάθος λόγους.

Η προβολή του «Tabloid» θα γίνει χωρίς ελληνικούς υπότιτλους στο Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, τηλ 210 3223395) την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Exile Room.