Buzz

«Sin City: A Dame to Kill»: Ξεκίνησε γυρίσματα! Ποιοι επιστρέφουν και ποιοι όχι;

στα 10

Το πολυαναμενόμενο sequel της «Αμαρτωλής Πόλης», του ατμοσφαιρικού νουάρ των Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και Φρανκ Μίλερ, ξεκίνησε χθες τα γυρίσματά του στο Οστιν, Τέξας. Διαβάστε ποιοι από το καστ θα επιστρέψουν και ποιοι αρνήθηκαν...

«Sin City: A Dame to Kill»: Ξεκίνησε γυρίσματα! Ποιοι επιστρέφουν και ποιοι όχι;

«Εδώ και 7 χρόνια, το πρώτο πράγμα που με ρωτούν όλοι είναι ''πότε θα κάνω το επόμενο Sin City''» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, εξηγώντας την άνοιξη γιατί καθυστέρησαν τόσο το sequel. «Εγώ πάντα ήθελα να ξανασυνεργαστώ με τον Φρανκ Μίλερ και να επιστρέψω στον σκοτεινό κόσμο που δημιούργησε. Από την μέρα που τελειώσαμε το πρώτο, ήμουν έτοιμος για το δεύτερο. Από την άλλη όμως, ένιωθα και τεράστια ευθύνη απέναντι στους θαυμαστές της πρώτης ταινίας. Επρεπε να περιμένουμε μέχρι κάτι το εξαιρετικό να παρουσιαστεί και να είναι αντάξιο των επικών τους προσδοκιών. Το «Sin City: A Dame to Kill For» είναι σίγουρα κάτι που άξιζε να περιμένει κανείς...»

Να λοιπόν που ο χρόνος αναμονής τελείωσε. Χθες έπεσε η πρώτη κλακέτα στο Οστιν, Τέξας και τα Troublemaker Studios του Ροντρίγκεζ. Το «Sin City: A Dame to Kill» ξεκίνησε επίσημα τα γυρίσματά του, με το δίδυμο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ - Φρανκ Μίλερ στις σκηνοθετικές καρέκλες. Το σενάριο δεν βασίζεται αυτή τη φορά σε ένα graphic novel του Μίλερ, αλλά πρόκειται για μία μίξη ιστοριών από πολλά βιβλία του, συν μία νέα ιστορία που γράφτηκε αποκλειστικά για την ταινία. Παραδείγματος χάρη, έμπνευση για μία αφηγηματική γραμμή της ιστορίας προέρχεται από το κόμικ βιβλίο του 1993 «A Dame to Kill For» κι έχει πρωταγωνιστή τον «Ντουάιτ» και τα μπερδέματά του με μοιραία γυναίκα που την λένε «Αβα».

Ποιοι όμως επιστρέφουν από το original cast; Η Τζέιμι Κινγκ, η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα, υπέγραψε για να ερμηνεύσει την «Γουέντι», την δίδυμη αδελφή της πόρνης με το αγγελικό πρόσωπο. Ο Μίκι Ρουρκ επίσης επιστρέφει, ακόμα κι αν ο «Μαρβ» είχε πεθάνει από ηλεκτροπληξία στο πρώτο φιλμ - κι αυτό γιατί η ταινία θα έχει συνεχή flash backs που θα τη συνδέουν με το παρελθόν. Τα κορίτσια επίσης θα δώσουν το παρόν: οι Τζέσικα Αλμπα και Ροζάριο Ντόσον θα φορέσουν τα μεταμοντέρνα δερμάτινα σέξι σύνολά τους.

Η πρώτη απώλεια θα είναι η Ντέβον Αόκι. Δεν συμφώνησε, δεν υπέγραψε και αντικαταστήθηκε από την Τζέιμι Τσανγκ («Sucker Punch») που θα φορέσει τα πατίνια της.

Η περίπτωση του Κλάιβ Οουεν όμως είναι η πιο περίεργη από όλες: ο Οουεν θα επιστρέψει, αλλά μπορεί να μην ερμηνεύσει τον «Ντουάιτ» σε ολόκληρη την ταινία. Φήμες θέλουν ότι η πλοκή τον θέλει να κάνει πλαστική και να αλλάζει εντελώς μορφή, οπότε ο Ροντρίγκεζ αναζητά τον ηθοποιό που θα συνεχίσει το στόρι του Ντουάιτ στο δεύτερο μισό της ταινίας.

Δύο ακόμα ηθοποιοί αναζητούνται. Η γυναίκα που θα παίξει την «Αβα» - έναν ρόλο που είχε γραφτεί πάνω στην Αντζελίνα Τζολί, αλλά η μεγάλη σταρ δε θα τον παίξει τελικά. Και ο άντρας που θα ερμηνεύσει έναν νέο χαρακτήρα, τον «Τζόνι» - έναν γοητευτικό τζογαδόρο.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Ροντρίγκεζ βιάζεται να γυρίσει την ταινία και για αυτό έχει κινήσει γη και ουρανό για να ολοκληρώσει το καστ. Θα πετύχει τον στόχο του να την ολοκληρώσει πριν τα Χριστούγεννα;