Buzz

Σιγά μην τελειώσει ο Χάρι Πότερ...

στα 10

Η σειρά των Χάρι Πότερ, υποτίθεται, ότι ολοκληρώθηκε. Εδώ και μήνες οι φαν θρηνούν και το τέλος των ταινιών, με την πρεμιέρα του «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος Δεύτερο» σ' έναν μήνα από τώρα. Ομως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ φαίνεται ότι κάτι μαγικό μαγειρεύει πάλι...

Σιγά μην τελειώσει ο Χάρι Πότερ...

Μία προσεχώς-καταχώρηση ενός μυστηριώδους νέου σάιτ έχει ξεσηκώσει τους φανς του Χάρι Πότερ. Η συγγραφέας των διάσημων βιβλίων λάνσαρε πριν δυο μέρες το Pottermore.com, χωρίς να κάνει καμία άλλη διευκρίνιση.

Οχι ότι οι φανατικοί τη χρειάζονται: μία σειρά από παραφιλολογίες για το τι θα είναι το σάιτ έχουν βουλιάξει το Internet.

Ο,τι κι αν είναι, από συνέχεια των ιστοριών σε μυθιστορηματική, διαδικτυακή μορφή, μέχρι απλό φόρουμ των νέων λογοτεχνικών περιπετειών της Ρόουλινγκ, το Pottermore.com μοιάζει, τουλάχιστον, με υπόσχεση.

Σε κανέναν δεν αρέσει το απόλυτο τέλος των πραγμάτων και η συγγραφέας φαίνεται ότι ακόμα και μ' έναν teaser τρόπο θέλει να μας δείξει ότι δεν υπάρχει τέλος στη φαντασία.

Ο τρόπος που αποκαλύφθηκε το site ήταν μέσω ενός viral (“Secret Street View”), όπου 10 διαφορετικά fansites έδωσαν και από ένα κλου, εκείνο οδηγούσε σε ένα αντίστοιχο γράμμα, και όλα μαζί σχημάτιζαν τη διεύθυνση.

Προς το παρόν, το σάιτ δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από το logo του Pottermore (σήμα κατατεθέν κουκουβάγια) και τη χαρακτηριστική υπογραφή της Ρόουλινγκ, ενώ μία σχετική σελίδα στο youtube φιλοξενεί λίγα πτηνά της σοφίας ακόμα και την μυστηριώδη έκφραση ότι «οι κουκουβάγιες συγκεντρώνονται ... και θα μάθεις σύντομα το γιατί!»

Ο μαθηματικός γρίφος που ακολουθεί, μας υποψιάζει ότι η αποκάλυψη του σάιτ θα γίνει στις 23 Ιουνίου.