Buzz

«Shall we stop this bleeding?»: νέο τρέιλερ για το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

στα 10

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ορθή προωθητική ενέργεια για το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ από την προβολή ενός νέου τηλεοπτικού σποτ της ταινίας κατά τη διάρκεια του πρώτου debate ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ. Ειδικά όταν αυτό θύμισε σε όλους τους Αμερικάνους πως ένας ηγέτης πρέπει πριν απ' όλα να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Shall we stop this bleeding?»: νέο τρέιλερ για το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Δεν υπάρχει λόγος να σταθεί κανείς στις υψηλές φιλοδοξίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ να ξαναγράψει την αμερικανική ιστορία. Ούτε στο γεγονός πως η ευφυής πρεμιέρα του νέου τρέιλερ του «Lincoln» την ώρα του πρώτου debate ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ, είναι στο τέλος της μέρας ένας ακόμη θριάμβος του τι σημαίνει μάρκετινγκ. Και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να πάρει κανείς τόσο στα σοβαρά τη σύγκριση των ημερών του Αβραάμ Λίνκολν με την επονομαζόμενη ως πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την Αμερική.

Μόνο που αυτό το τρέιλερ είναι διαολεμένα υπέροχο, με τον τρόπο που μπορεί να το κάνει μόνο το αμερικανικό σινεμά και ακόμη κι αν δεν είσαι Αμερικάνος μπορείς να νιώσεις τη «βαρύτητά» του όταν ντεμπουτάρει μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών και κυρίως μελλοντικών ψηφοφόρων που νιώθουν απογοητευμένοι από τον δημοκρατικό τους υποψήφιο αλλά ταυτόχρονα γελούν μπροστά στο αδέξιο πολιτικό παιχνίδι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Ναι, όσο δύσκολο είναι να πείσεις κάποιον αυτήν την εποχή τι να ψηφίσει στην Αμερική, τόσο πιο δύσκολο είναι να διακρίνεις αν το «Lincoln» είναι μια σπουδαία πολιτική ταινία ή απλά ένα cheesy προπαγανδιστικό μελόδραμα.

Το μόνο, όμως, που δεν μπορείς να προσπεράσεις εύκολα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ντάνιελ Ντέι Λίουις υποδύεται τον κατά γενική ομολογία σπουδαιότερο Πρόεδρο των Η.Π.Α. με έναν συνδυασμό δαιμόνιου ερμηνευτικού tour de force και μιας μελαγχολικής ειρωνίας υπό το παθιασμένο βλέμμα του Σπίλμπεργκ, μετατρέποντας αυτόματα ένα τρέιλερ (και συνεπακόλουθα μια ολόκληρη ταινία) σε υψηλή Τέχνη.

Καλύτερο από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, το δεύτερο αυτό δείγμα του «Lincoln» υπήρξε με διαφορά ο νικητής του χθεσινού debate. Και αν αφαιρέσει κανείς τις σκοπιμότητες, τα πολιτικά παιχνίδια και την ανάγκη του Χόλιγουντ να παίξει ρόλο στην πολιτική μιας χώρας, η ερώτηση «Shall we stop this bleeding?» που ο Ντάνιελ Ντέι Λίουις εκστομίζει το λιγότερο συγκλονιστικά, ίσως να είναι και μια απάντηση σε πολλά ερωτήματα των ημερών μας. Εντός και εκτός Αμερικής...

Δείτε παρακάτω το καινούριο τρέιλερ του «Lincoln» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.