Buzz

«Μικρά Σενάρια, Μεγάλες Ιστορίες»: Διήμερο σεμινάριο σεναρίου στo Fårö

στα 10

To Fårö Creative Learning προσκαλεί σε διήμερο σεμινάριο πλοήγησης σε σύγχρονες ταινίες μικρού μήκους της εγχώριας παραγωγής με εισηγητή τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ζαχαρία Μαυροειδή.

Flix Team
«Μικρά Σενάρια, Μεγάλες Ιστορίες»: Διήμερο σεμινάριο σεναρίου στo Fårö

Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε το σεμινάριο ταινιών μικρού μήκους;

Αν μια μεγάλου μήκους ταινία μπορεί να παρομοιαστεί με ένα μυθιστόρημα, μια μικρού μήκους ταινία μπορεί να παρομοιαστεί με ένα διήγημα, ένα ποίημα, ένα πολιτικό μανιφέστο. Η μαγεία της μικρού μήκους βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την αφηγηματική ευελιξία. Αυτό το χαρακτηριστικό όμως δύσκολα αποκωδικοποιείται με τα θεωρητικά εργαλεία της σεναριογραφίας.

Στη διάρκεια των οκτώ ωρών του σεμιναρίου, θα αναλυθούν καταξιωμένες μικρού μήκους ταινίες της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής εφαρμόζοντας θεωρητικά εργαλεία της αφηγηματολογίας. Ανάμεσά τους, το «Η Σιγή των Ψαριών οταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου, το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου, «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Το διήμερο σεμινάριο σεναρίου θα διεξαχθεί στις 14 & 15 Νοέμβρη 2020.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο event του σεμιναρίου στο Facebook, στο επίσημο site του Fårö Creative Learning και στο λογαριασμό του στο Instagram.