Φεστιβάλ / Βραβεία

SeaNema: Τον Αύγουστο, η ταινία σας πάει Κεφαλονιά

στα 10

Για δεύτερη χρονιά το SeaNema στήνει φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κεφαλονιά. Φέτος έχει και διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους, με χρηματικό βραβείο.

Flix Team
SeaNema: Τον Αύγουστο, η ταινία σας πάει Κεφαλονιά

Τo SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά αυτό το καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς και σάς προσκαλεί σε μια ονειρική γιορτή θερινού σινεμά. Για 4 μέρες, από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου 2016, ειδυλλιακές παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία του νησιού μετατρέπονται σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διακεκριμένες προσωπικότητες όσο και νέες φωνές του κινηματογράφου και άλλων τεχνών θα παρευρίσκονται στο νησί και μέσα από τις ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταμορφώσουν την Κεφαλονιά στον πιο δροσιστικό πολιτιστικό προορισμό του καλοκαιριού.

seanema 607

Φέτος, το SeaNema Open Air Film Festival εγκαινιάζει Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα και να δώσει βήμα στους νέους Ελληνες κινηματογραφιστές. Οι σκηνοθέτες άνω των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ έως και τις 15 Μαΐου 2016 και να διαγωνιστούν, διεκδικώνταςτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο προσφέρει στον νικητή χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€. Παράλληλα, ο καλύτερος κριτής που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κοινό, θα επιβραβεύσει την αγαπημένη του ταινία μικρού μήκους με το Βραβείο Κοινού, προσφέροντας το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους συμπληρώνοντας online τη φόρμα συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του SeaNemaOpenAirFilmFestival. Την προκριματική κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζουν οι: Έκτορας Λυγίζος (Σκηνοθέτης), Ηλέκτρα Βενάκη (Ιδρύτρια Altcine) και Θανάσης Νεοφώτιστος (Σκηνοθέτης).

SeaNema info

  • Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών : 15Μαΐου (υποβολή δωρεάν)
  • Αναλυτικά οι Oροι Συμμετοχής για τοΕθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, seanemafestival.com
  • facebook.com/seanemafestivalkefalonia/
  • instagram: https:seanema_festival
  • twitter: @SeaNemaFestival