Buzz

Οταν ο Σον Πεν τα έλεγε με τον El Chapo...

στα 10

Ο Σον Πεν έχει πολλούς τρόπους να μας εκπλήσσει. Ο πιο πρόσφατος είναι η αποκάλυψη της μυστικής, καθοριστικής συνάντησής του με τον El Chapo Γκουσμάν Λοέρα.

Οταν ο Σον Πεν τα έλεγε με τον El Chapo...

Βρήκατε τη σύλληψη του Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα, περισσότερο γνωστού ως El Chapo, του μεγάλου αφεντικού του μεξικανικού καρτέλ, συναρπαστική; Πού ν' ακούσετε κι αυτό. Σε κείμενο που δημοσίευσε χτες το Rolling Stone, ο Σον Πεν μιλά αναλυτικά για το πώς γνώρισε τον El Chapo και του πήρε συνέντευξη, δυο μήνες πριν παγιδευτεί από τις Αρχές. Η γνωριμία τους έγινε στη μεξικανική ζούγκλα, ενώ ο Σον Πεν βρισκόταν περικυκλωμένος από οπλοφόρους προστάτες του μεγαλοεμπόρου ναρκωτικών. Για παρέα του είχε την Κέιτ ντελ Καστίγιο, μια ηθοποιό από μεξικανικές σαπουνόπερες, η οποία σχεδίαζε να κάνει ταινία με τον Γκουσμάν, φυσικά μια δική του σινε-βιογραφία.

Δείτε ακόμη: «Mean Tweets»: Σον Πεν, Κερτ Ράσελ, Κρίστεν Στιούαρτ και το μένος του twitter

Στο κείμενο, ο Σον Πεν εξηγεί: «Δε νιώθω καμιά υπερηφάνεια κρατώντας μυστικά που μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι καλύπτουν εγκληματίες, ούτε κι έχω την αλαζονεία να ποζάρω σε selfies με ανύποπτους μπράβους. Οτιδήποτε πω πρέπει να είναι αληθινό. Τόσο αληθινό, όσο και ορθά διαχωρισμένο. Η εμπιστοσύνη που μάς έδειξε ο El Chapo δεν ήταν κάτι που μπορείς να πάρεις ελαφριά. Αυτή θα είναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσε εκείνος εκτός δωματίων ανάκρισης, άρα δεν έχω κάποιο προηγούμενο για να αξιολογήσω το ρίσκο.»

σον πεν 607

Ο Σον Πεν, χαρακτηριστικά «ανεκτικός», έχει τον τρόπο του να εξηγεί την ψυχοσύνθεση του El Chapo: «Οταν εγώ έκανα σερφ στα κύματα του Μαλιμπού στα 9 μου χρόνια, εκείνος ήδη δούλευε στις φυτείες μαριχουάνας και παπαρούνας στα απομακρυσμένα βουνά της Σιναλόας στο Μεξικό. Σήμερα διευθύνει το μεγαλύτερο παγκόσμιο καρτέλ ναρκωτικών που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, ξεπερνώντας κι αυτόν τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Διαχειρίζεται, λένε, περισσότερη από τη μισή ποσότητα κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας που εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πρώτα απ' όλα ένας επιχειρηματίας και καταφεύγει στη βία μόνο όταν θεωρεί ότι είναι συμφέρουσα για τον ίδιο και τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του.»

Διαβάστε ακόμη: Αν το λέει ο Σον Πεν... «Το "Revenant" είναι ένα αριστούργημα επιπέδου "Αποκάλυψης Τώρα"»

Η φωτογραφία της χειραψίας του Σον Πεν με τον Γκουσμάν τραβήχτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2015, ως επικύρωση της μυστικής συνάντησής τους. Το Rolling Stone διευκρινίζει ότι ο El Chapo είχε ζητήσει να εγκρίνει το κείμενο προτού δημοσιευτεί, ωστόσο δεν έκανε καμιά αλλαγή. Οι Αρχές δηλώνουν ότι η συνέντευξή του στον Σον Πεν έπαιξε ρόλο στη σύλληψή του την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σον Πεν με τον Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα στο Rolling Stone, κλικάροντας εδώ.