Buzz

Σε δύο μέρη το «Hobbit» του Πίτερ Τζάκσον

στα 10

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι τίτλοι και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των δύο μερών του «Ηobbit» του Πίτερ Τζάκσον, φτάνοντας την αγωνία για το πρίκουελ του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στο κατακόρυφο.

Σε δύο μέρη το «Hobbit» του Πίτερ Τζάκσον
Ο Πίτερ Τζάκσον στο χομπιτόσπιτο!

Η πρώτη ταινία θα ονομάζεται «The Hobbit: An Unexpected Journey» και θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 και η δεύτερη «The Hobbit:There and Back Again» με ημερομηνία εξόδου τις 13 Δεκεμβρίου του 2013.

Και οι δύο ταινίες τοποθετούνται εξήντα χρόνια πριν τα γεγονότα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και αφηγούνται το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς όταν αφήνει το χαρούμενο αγροτικό χωριό του, το Σάιρ, για να κινηθεί σε σκοτεινότερες περιοχές και να αναμειχθεί σε βαθύτερες υποθέσεις και ιστορίες της Μέσης Γης, παρέα με δεκατρείς Νάνους και το μάγο Γκάνταλφ, και να έρθει αντιμέτωπος με διάφορους κατοίκους και πλάσματα της Μέσης Γης, ώσπου να φτάσει να διεκδικήσει μερίδιο από τον κρυμμένο θησαυρό του Δράκου Σμάουγκ.

Με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζάκσον και οι δύο ταινίες γυρίστηκαν η μία μετά την άλλη σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία ενώ τα γυρίσματα έγιναν στα στούνιο Stone Street του Γουέλινγκοτν και σε τοποθεσίες γύρω από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Ιαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ ο Γκρίζος, στο χαρακτήρα που έπαιζε στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και ο Μάρτιν Φρίμαν υποδύεται τον Μπίλμπο Μπάγκινς. Τους ρόλους τους από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» επαναφέρουν στην μεγάλη οθόνη η Κέιτ Μπλάνσετ (Γκαλάντριελ), ο Ορλάντο Μπλουμ (Λέγκολας), ο Ιαν Χολμ (γερασμένος Μπίλμπο), ο Κρίστοφερ Λι (Σάρουμαν), ο Χιούγκο Γουίβινγκ (Ελροντ), ο Ελάιτζα Γουντ (Φρόντο) και ο Αντι Σέρκις στο ρόλο του Γκόλουμ.

Τα σενάρια και για τις δύο ταινίες γράφτηκαν από τους Φραν Γουόλς, Φιλίπα Μπουαγιένς, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Πίτερ Τζάκσον, ενώ ο τελευταίος κρατάει και το ρόλο του παραγωγού μαζί με την Φραν Γουόλς και την Καρολίν Κάνινγκχαμ.

Η επίσημη ανακοίνωση ολοκληρώνεται με τα της παραγωγής: «Και οι δύο ταινίες είναι παραγωγές της New Line Cinema και της MGM, ενώ η Warner Bros χειρίζεται την παγκόσμια διανομή των ταινιών, με επιλεγμένες περιοχές και τα διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα να ανήκουν στην MGM».