Industry

«Χαμένες Ουτοπίες»: Ολα όσα θέλετε να μάθετε για το sci-fi στο σινεμά

στα 10

Θέλετε να χαθείτε σε απόκοσμα σύμπαντα, τολμηρές φαντασιώσεις, να μάθετε τα πάντα για το sci-fi στον κινηματογράφο; Κάντε εγγραφή στο ειδικό σεμινάριο του Cinemarian, με εισηγητή τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο.

«Χαμένες Ουτοπίες»: Ολα όσα θέλετε να μάθετε για το sci-fi στο σινεμά

Η επιστημονική φαντασία στο σινεμά είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα genres. Κι ένα κινηματογραφικό σεμινάριο είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει στο είδος, με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου του Αθηνοράματος, Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο.

Μετά από δύο σειρές επιτυχημένων σεμιναρίων, ένα που βυθίστηκε στα σκοτάδια του φιλμ νουάρ, κι ένα ακόμα που βούτηξε με το κεφάλι στο σινεμά του τρόμου, ο κύκλος των σεμιναρίων γύρω από τα κινηματογραφικά είδη συνεχίζεται με την επιστημονική φαντασία. Ενα genre συνδεδεμένο με τη γέννηση του σινεμά («Ταξίδι στη Σελήνη», Ζορζ Μελιές) και διαχρονικά σταθερό σημείο αναφοράς για την απεικόνιση πρωτοφανών κόσμων και τολμηρών ανθρώπινων φαντασιώσεων.

Στο πέρας του σεμιναρίου θα συζητηθούν εμβληματικά φιλμ του είδους («Ο Πόλεμος των Αστρων», «Alien»), αλλά και θεματικές όπως οι διαφορετικές εκδοχές δυστοπίας («Mad Max», «Τα Παιδιά των Ανθρώπων»), το sci-fi ως μέσο υπαρξιακής αναζήτησης («On the Silver Globe») καθώς επίσης οι στιλιστικές προτάσεις που ανάπτυξαν χώρες όπως η ΕΣΣΔ («Dead Man’s Letters», «Solaris»).

ΠΟΤΕ: Το σεμινάριο διεξάγεται κάθε Τετάρτη, 18.30-20.30, από τις 3/4 έως και τις 24/4/2024
ΠΟΥ: στο Cinemarian (Σισμάνη 16)
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €60.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@cinemarian.gr.

sci fi