Buzz

H Σκάρλετ Τζοχάνσον υποστηρίζει τον Γούντι Αλεν, η Λένα Ντάναμ πάλι δηλώνει αηδιασμένη από τη συμπεριφορά του

στα 10

Ενω η Μία Φάροου συνεχίζει να καταφέρεται κατά του Γούντι Αλεν, μια από τις πρόσφατε μούσες του, η Σκάρλετ Τζοχάνσον τον υποστηρίζει και η Λένα Ντάναμ καταδικάζει τον άνθρωπο αλλά διαχωρίζει το έργο του.

H Σκάρλετ Τζοχάνσον υποστηρίζει τον Γούντι Αλεν, η Λένα Ντάναμ πάλι δηλώνει αηδιασμένη από τη συμπεριφορά του

Μπορεί ο Γούντι Αλεν να υποσχέθηκε - πρωτίστως στον εαυτό του - πως δεν ξαναμιλήσει ποτέ για το θέμα της κακοποίησης της κόρης του, πράγμα για τον οποίο τον κατηγορεί εκ νέου η Μία Φάροου και η κόρη του, Ντίλαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο θόρυβος γύρω από το «πιο καυτό κουτσομπολιό» του Χόλιγουντ έχει κοπάσει.

Η Μία Φάροου μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Τούλσα την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε με πικρό χιούμορ στο γεγονός που «κατέστρεψε», όπως δήλωσε η ίδια, την οικογένειά της και συμπλήρωσε: «Με ρωτάνε συχνά πως μπορεί κανείς να μην γνωρίζει τι συνέβαινε. Και η απάντηση είναι, νομίζω, αυτό που συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Συρρικνώνεσαι ως γυναίκα. Αφήνεις τα πράγματα να κυλούν, πράγματα που χρειάζεσαι για να γίνεις μια δυνατή γυναίκα. Κοιτάζω πίσω στο παρελθόν και αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να περάσω τη ζωή μου με κάποιον που δεν μοιραζόταν μαζί μου αυτά που εγώ έχω θέσει ως τους πιο αγνούς μου στόχους: την οικογένειά μου, την ηθική μου, την πίστη μου.»

Την ίδια ώρα, η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η πιο πρόσφατη και αγαπημένη κινηματογραφική μούσα του Γούντι Αλεν, δήλωνε στον Guardian: «Νομίζω πως θα συνεχίσει να γνωρίζει όσα γνωρίζει για την κατάσταση και είμαι σίγουρη πως και οι υπόλοιποι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτήν έχουν τις δικές τους εμπειρίες. Δεν είναι μια περίπτωση κάποιου που συνελήφθη, βρέθηκε ένοχος και δεν υποστηρίζεις τον τρόπο ζωή του. Εννοώ πως όλα είναι απλά υποθέσεις». Σε άλλη συνέντευξή της στο περιοδικό New Yorker, η Τζοχάνσον απάντησε στο αν θα ξαναδούλευε ποτέ με τον Γούντι Αλεν και η απάντησή της ήταν: «Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο κάποιος δεν θα το έκανε.»

Η Λένα Ντάναμ, από την άλλη, δηλώνει «ναυτία» με τη συμπεριφορά του Γούντι Αλεν: «Στο θέμα γύρω από τον Γούντι Αλεν είμαι κάθετα υπέρ της Ντίλαν Φάροου και κάθετα αηδιασμένη από τη συμπεριφορά του Γούντι Αλεν. Αλλά όταν ο κόσμος κοιτάζει το έργο του και το συνδέει με αναφορές στην παιδική κακοποίηση, είναι σαφές πως αυτό δεν είναι το γαμημένο θέμα μας. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω το έργο του. Πιστεύω ότι μπορείς να αποφασίσεις να μην υποστηρίξεις τη δουλειά του επειδή κακοποίησε ένα παιδί. Αυτό είναι μια κατανοητή επιλογή. Αλλά το να ανατρέχεις σε αυτό και να λες πως μας είπε με 57 τρόπους πως βιάζει παιδιά είναι λάθος. Το θέμα είναι να κοιτάξεις τα γεγονότα που όλα συγκλίνουν σαφώς πως ο Γούντι Αλεν είναι ένοχος. Δεν νιώθω άνετα να ζω σε ένα κόσμο όπου η τέχνη είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο καταδικάζουμε τους εγκληματίες. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω δει ταινίες του εδώ και καιρό, μερικώς για αυτό που είναι ο ίδιος και μερικώς επειδή έχουν καταντήσει πολύ κακές. Ανθρωποι που πιστεύουν πραγματικά πως ο Γούντι Αλεν είναι ένοχος, δεν νιώθουν άνετα να το πουν. Φοβούνται πως θα χάσουν τη σύνδεση με το έργο του. Και το θέμα είναι, πως νιώθω πως οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πως μπορούν να πιστεύουν δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να ξέρεις πως κάποιος έχει κάνει ένα έργο που έχει νόημα για τη ζωή σου και ταυτόχρονα να γνωρίζεις πως το πιθανότερο είναι πως έχει κακοποιήσει την κόρη του... Νιώθω ναυτία για τον Γούντι Αλεν. Και ο Φίλιπ Ροθ που είχε σχέσεις με τη Μία Φάροου έχει θέματα με τις γυναίκες. Είναι ένα ζώο. Αλλά νιώθω πιο άνετα γιατί ο Φίλιπ Ροθ παίζει τα άρρωστα παιχνίδια του με ενήλικες γυναίκες που είναι προετοιμασμένες για αυτό που πρόκειται να συναντήσουν... Εχει προειδοποιήσει τους πάντες μέσα από τα βιβλία του.»

Διαβάστε ακόμη: