Industry

Ανοιχτή επιστολή του ΣΑΠΟΕ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

στα 10

Με αφορμή την δημιουργία «μητρώου παραγωγών» στην ΕΡΤ.

Flix Team
Ανοιχτή επιστολή του ΣΑΠΟΕ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Η ανακοίνωση των μελών της επιτροπής για την την δημιουργία «μητρώου παραγωγών» από την ΕΡΤ, έφερε τον Νίνο Ελματζιόγλου ως εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων, προκαλώντας την αντίδραση του Συνδέσμου αφού όπως λέει η επιστολή τους «ο κ. Ελματζιόγλου, ουδεμία σχέση έχει με τον Σύνδεσμό μας και εξυπακούεται ότι δεν τον εκπροσωπείόπως δηλώνεται στο επίσημο έγγραφο-απόφαση της διοίκησης που αναρτήθηκε στην διαύγεια. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι μέλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας όταν έχει απολέσει την ιδιότητα του παραγωγού, εδώ και χρόνια, μετά την χρεοκοπία της εταιρείας που διατηρούσε με τον κ. Μπόμπολα αφήνοντας ανεξόφλητες οφειλές εκατομμυρίων στην αγορά.»

Διαβάστε ολόκληρη την Επιστολή του ΣΑΠΟΕ πιο κάτω:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ο/Α ΕΡΓΩΝ (ΣΑΠΟΕ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΠΤΕ κον ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΑΘΗΝΑ 28 ΦΕΒ 2018

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΡΤ για την δημιουργία «μητρώου παραγωγών», μετά από δική σας παρέμβαση στα κακώς κείμενα των τελευταίων ημερών. Σας γνωστοποιούμε ότι το «μητρώο παραγωγών» στην ΕΡΤ είναι το βασικότερο αίτημα του Συνδέσμου μας εδώ και μια δεκαπενταετία προς τις εκάστοτε διοικήσεις της, η δημιουργία του οποίου όμως πολεμήθηκε και εμποδίστηκε διαχρονικά από αυτούς που διόρισε η διοίκηση της ΕΡΤ ως ομάδα έργου για την διαμόρφωση των κριτηρίων του (αναφερόμαστε στην συγκρότηση μιας ακόμη επιτροπής, αποτελούμενης και από εκπροσώπους συλλογικών φορέων -ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια τις 20/2 με αρ. πρωτ. 256). Ένα δε εκ των μελών της επιτροπής, ο κ. Νίνος Ελματζιόγλου φέρεται και ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι ο κ. Ελματζιόγλου, ουδεμία σχέση έχει με τον Σύνδεσμό μας και εξυπακούεται ότι δεν τον εκπροσωπεί όπως δηλώνεται στο επίσημο έγγραφο-απόφαση της διοίκησης που αναρτήθηκε στην διαύγεια. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι μέλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας όταν έχει απολέσει την ιδιότητα του παραγωγού, εδώ και χρόνια, μετά την χρεοκοπία της εταιρείας που διατηρούσε με τον κ. Μπόμπολα αφήνοντας ανεξόφλητες οφειλές εκατομμυρίων στην αγορά.

Ερωτάμε κ. Υπουργέ:

Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ δεν απευθύνθηκε επισήμως στο ΔΣ του ΣΑΠΟΕ για να οριστεί ο εκπρόσωπός μας στην επιτροπή, και "διόρισε" μέλος της τον κ. Ελματζιόγλου, με τον ψευδεπίγραφο "τίτλο" του εκπροσώπου μας;

Βάση ποίου κριτηρίου η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε ως ειδικούς για την συγκρότηση μίας επιτροπής που αφορά στην δημιουργία του «μητρώου παραγωγών» έναν ηχολήπτη εκπρόσωπο του Σωματείου τεχνικών, έναν σεναριογράφο εκπρόσωπο του Σωματείου Σεναριογράφων, και έναν ηλεκτρολόγο, και τους μόνους που αφορά το θέμα, τους ενεργούς παραγωγούς, που προσπάθησαν να φτιάξουν το μητρώο επί 15 χρόνια τους περιφρονεί επιδεικτικά?

Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται εδώ και 4 μήνες να μας συναντήσει παρόλο που είμαστε ο πιο αντιπροσωπευτικός φορέας των ενεργών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων? Δεν είμαστε αρεστοί όπως ο κατά φαντασίαν «εκπρόσωπός» μας που διόρισε αυθαίρετα η Διοίκηση της ΕΡΤ?

κ. Υπουργέ,

θέλουμε να γνωρίζετε ότι ο Σύνδεσμος μας (ΣΑΠΟΕ) χαίρεται ειλικρινά και σας στηρίζει όταν παίρνετε τέτοιες αναγκαίες για την εξυγίανση του χώρου μας πρωτοβουλίες.Ευχόμαστε ολόκαρδα να δημιουργηθεί το μητρώο παραγωγών, με όποια επιτροπή εσείς θέλετε, φτάνει κάτι να γίνει, είναι μία καλή ευκαιρία και θα είμαστε δίπλα σας αλλά ταυτόχρονα απέναντι σε λύκους που αυτόκλητα φυλάνε τα πρόβατα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του ΣΑΠΟΕ


Διαβάστε ακόμη: