Buzz

Τι θα λέγατε για λίγο action με τον τρόπο του Σβαρτσενέγκερ; Δείτε πρώτοι το «Σαμποταζ»

στα 10

Το Flix και η feelgood σας προσκαλούν σε μια avant premiere στην οποία «οι τσαμπουκάδες ξεκινάνε με το καλημέρα»

Flix Team
Τι θα λέγατε για λίγο action με τον τρόπο του Σβαρτσενέγκερ; Δείτε πρώτοι το «Σαμποταζ»

Οπλα, ξύλο, ναρκωτικά και Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Να ένας συνδυασμός που υπόσχεται fun και δράση σε δόσεις που πονάνε. Και μάλιστα με την υπογραφή του Ντέιβιντ Αγιερ, ενός σκηνοθέτη που πρόσφατα εντυπωσίασε με το «End of Watch», μια διαφορετική αστυνομική ταινία.

Ο Τζον Μπρίτσερ είναι αρχηγός μιας ειδικά εκπαιδευμένης μυστικής ομάδας που ανήκει στη δίωξη ναρκωτικών. Τα μέλη της ομάδας έχουν την ικανότητα να διεισδύσουν σε οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση του πλανήτη, είτε πρόκειται για τη συμμορία ενός Μαροκινού δουλέμπορου που εδρεύει στο Παρίσι ή κάποιου εμπόρου ναρκωτικών που ντιλάρει στις φτωχογειτονιές της Κολομβίας ή του Μεξικού.

Ο Μπρίτσερ ηγείται μιας επιδρομής σε ένα επικίνδυνο κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών στην Ατλάντα, μόνο και μόνο για να δει την ομάδα του να κατηγορείται για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στο καρτέλ. . Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο και ένας ένας χάνει τη ζωή του. Στο πρότυπο των Δέκα Μικρών Νέγρων της Αγκάθα Κρίστι, όλοι είναι ένοχοι και η ομάδα συρρικνώνεται μυστηριωδώς.

1

O σκηνοθέτης Ντέιβιντ Αγιερ λέει πως «Αυτό που με ενθουσίασε πραγματικά στην ιστορία ήταν η -σχεδιασμένη με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού- επίθεση στην κρυψώνα κάποιων επικίνδυνων κακοποιών που πραγματοποιείται στην αρχή. Όταν γράφεις ένα σενάριο, υπάρχει ένας κανόνας: πρέπει να ξεκινήσεις δυναμικά. Έχτισα πάνω σε αυτήν την ιδέα. Αυτή η ομάδα είναι σαν τις ειδικές δυνάμεις του στρατού στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Μπορεί κανείς να το αντιληφθεί αμέσως, η εκπαίδευση, τα όπλα, ο εξοπλισμός και όλο το look παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Όλα είναι τόσο εξειδικευμένα και τόσο ρεαλιστικά».

«Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Μπρίτσερ και τα μέλη της ομάδας του, δεν διαθέτουν και τους πιο ανεπτυγμένους κώδικες ηθικής του κόσμου» συνεχίζει ο Αγιερ. «Πρόκειται για μια μπερδεμένη ιστορία, αφού υπάρχουν κακοί τύποι, καλοί τύποι, πρωταγωνιστές, αλλά και άλλοι που μένουν στο περιθώριο. Δεν είναι, όμως, τόσο ξεκάθαρο ποιος είναι ο ρόλος του καθενός. Μπορεί κάποιοι να έχουν και διπλό ρόλο στην ιστορία. Κάθε χαρακτήρας είναι τόσο μοναδικός, έχει τα δικά του δυνατά σημεία, αλλά και τις αδυναμίες του. Κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας, θα μπορούσε να είναι ο ήρωας στο αστυνομικό τμήμα που ενδεχομένως να δούλευε. Η ιδέα ήταν η εξής, να συγκεντρώσουμε την Dream Team των πιο ικανών αστυνομικών που από τη μία είναι φονικές μηχανές, αλλά από την άλλη θα μπορούσαν να δουλέψουν σαν μυστικοί πράκτορες με μεγάλη άνεση. Το πρόβλημα, αλλά και το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει στην πορεία είναι, ότι, όσο κακός και αν είσαι, πάντα θα υπάρχει εκεί έξω κάποιος που είναι πιο κακός από σένα».

1

Πιθανότα όμως κανείς δεν είναι πιο badass από τον Σβαρτσενέγκερ με τον οποίο ο Αγιερ δηλώνει ενθουσιασμένος: «Σίγουρα δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Στον νέο του ρόλο είναι πολυδιάστατος και πολύ μακριά από αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτόν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που κατάφερα να συνεργαστώ με έναν από τους ήρωές μου, πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο».

Κι ο Αρνι ανταποδίδει τα κομπλιμέντα: «Ο Ντέιβιντ Αγιερ είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι ακριβώς ο τύπος που θα ήθελα να συνεργαστώ.. Πολύ μεγάλο ρόλο στη σχέση ενός σκηνοθέτης και ενός ηθοποιού διαδραματίζει η εμπιστοσύνη που χτίζεται ανάμεσά τους. Κατά κάποιον τρόπο, ο Ντέιβιντ μού θυμίζει τον Τζέιμς Κάμερον, έναν σκηνοθέτη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου».

1

Εκτός από τον Σβαρτσενέγκερ πρωταγωνιστούν επίσης οι Σαμ Γούρδινγκτον, Τέρενς Χάουαρντ, Τζο Μαγκανιέλο, Μαξ Μαρτίνι, Μιρέιγ Ινος, Τζος Χολογουεϊ και Ολίβια Γουίλιαμς. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου από την Feelgood Entertainment, αλλά εσείς μπορείτε να την δείτε πρώτοι την Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 20:30 (ώρα προσέλευσης 20:00) στο Village at the Mall.

Για να κερδίσετε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις, κάντε share, ή σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού για την προβολή στην σελίδα του Flix στο Facebook. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψευδώνυμο, παρακαλούμε στείλτε με μήνυμα το αληθινό σας όνομα. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουνίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.