Buzz

Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Γιούτα - Νέα Υόρκη, 1969

στα 10

Με αφορμή τα γενέθλια του, ξεφυλλίζουμε το φωτογραφικό άλμπουμ που δημοσίευσε το περιοδικό LIFE με ανέκδοτες φωτογραφίες από το 1969. Τότε που ο κόσμος μιλούσε μόνο για το Sundance Kid με το όνομα Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Γιούτα - Νέα Υόρκη, 1969

Γεννημένος στις 18 Αυγουστου του 1936, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1969 ήταν 33 ετών, ήδη 11 χρόνια παντρεμένος με την «φοιτητική» του αγάπη, Λόλα Βαν Βάγκενεν, πατέρας δύο παιδιών (του Τζίμι και της Σόνα) και ένας σταρ εν τη γενέσει του. Τέσσερα χρόνια πριν, το 1965 είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα καλύτερου νέου σταρ για το «Ιnside Daisy Clover», είχε ήδη πρωταγωνιστήσει στο «This Property is Condemned» του Σίντεϊ Πόλακ το 1966, είχε συμπρωταγωνιστήσει με τη Τζέιν Φόντα και τον Μάρλον Μπράντο στο «Τhe Chase» του 1966 και είχε γίνει το poster boy ολόκληρης της Αμερικής παίζοντας στο θέατρο και στο σινεμά το ρόλο του Πολ στο «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», στη δεύτερη συνεργασία του με τη Τζέιν Φόντα το 1967.

Το 1969 θα έβγαιναν στο σινεμά τρεις ταινίες του, το «Downhill Racer» του Μάικλ Ρίτσι, το «Tell Them Willie Boy is Here» του Εϊμπραχαμ Πολάνσκι και το «Butch Cassidy and the Sundance Kid» του Τζορτζ Ρόι Χιλ και ο Ρέντφορντ, στην προσπάθεια του να ισορροπήσει ανάμεσα στο βάρος ενός σούπερ σταρ, ενός οικογενειάρχη και ενός καλλιτέχνη που πάντοτε κοιτούσε πίσω από το προφανές, μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Γιούτα, στην περιοχή όπου καταγόταν η σύζυγος του Λόλα.

Εκεί βρέθηκε, το 1969, για μια ολόκληρη εβδομάδα ο φωτογράφος του LIFE Τζον Ντόμινις καταγράφοντας καθημερινές στιγμές του Ρέντφορντ μαζί με την οικογένεια του. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1970 με τίτλο «New Star Roberd Redford, A Real Sundance Kid». Εξι χρόνια αργότερα, ο Ρέντφορντ θα αγόραζε 7.000 εκτάρια γης στη Γιούτα, μαζί με ένα ράντσο, μια πίστα του σκι και μια φάρμα αλόγων και το 1978 θα γινόταν ο εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ του Σάντανς, του ακόμη και σήμερα σημαντικότερου φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα | Ενας Ρόμπερτ Ρέντφορντ την ημέρα...

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το LIFE δεν τυπώθηκαν στο τεύχος του 1970 του περιοδικού.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

22

Διαβάστε ακόμη: Ο τελευταίος ρόλος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ