Buzz

«Rock of Ages» πρώτο τρέιλερ: θα γελάσουμε ή θα κλάψουμε;

στα 10

Η νέα ταινία του Ανταμ Σάνκμαν μας γυρίζει πίσω στη χαίτη των ‘80ς και προμηνύεται ίσως αστεία, ίσως βλακεία, αλλά σίγουρα camp.

«Rock of Ages» πρώτο τρέιλερ: θα γελάσουμε ή θα κλάψουμε;

Ο Ανταμ Σάνκμαν έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο Χόλιγουντ με το «The Wedding Planner» και κυρίως το «Hairspray». Το καλοκαίρι θα επανέλθει με άλλη μια μουσική κωμωδία, το «Rock of Ages», βασισμένη στο θεατρικό μιούζικαλ που έκανε μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ.

Ο χρόνος είναι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, τα μαλλιά είναι κοντά μπροστά, μακριά πίσω, κατά προτίμηση σγουρά, για ν΄ανεμίζουν ελεύθερα στο head-banging. Ο τόπος είναι το Sunset Strip στο Λος Αντζελες, όπου δυο νέα παιδιά, η Τζούλιαν Χαφ (η πρωταγωνίστρια του φετινού «Footloose») και ο Ντιέγκο Μπονέτα ερωτεύονται και θέλουν να γίνουν και διάσημοι τραγουδιστές.

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν, με απίθανο loser look και βοηθό τον Ράσελ Μπραντ, υποδύεται τον ιδιοκτήτη ενός ροκ κλαμπ, το οποίο έχει βαλθεί να κλείσει η συντηρητική σύζυγος του Δημάρχου, Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς. Ο ρόλος της, μάλιστα, δημιουργήθηκε μόνο για την ταινία, προκειμένου να μπορέσει να τραγουδήσει και να χορέψει, μαζί με τις οπαδούς της, το «We’re Not Gonna Take it» των Twisted Sister, φορώντας αγαπημένο ταγιέρ με βάτες.

Μέσα σ’ όλ’ αυτά, αντικείμενο πόθου ή μίσους, ο Τομ Κρουζ ενσαρκώνει τον ροκ σταρ Stacee Jaxx, που αναδύει μυρωδιές ιδρώτα και σεξ, γδύνεται στη σκηνή για ν’ αποκαλύψει τα μυώδη, καλυμμένα με τατουάζ μέλη του και υπογράφει πρόθυμα τα κορμιά των θαυμαστριών του στα πιο απόκρυφα σημεία.

Επιπλέον συμμετοχές στην ταινία, ο Πολ Τζιαμάτι και η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ.

Στα τραγούδια της ταινίας θ’ ακούσουμε, εκτός από Twisted Sister (σε twisted εκδοχές) και Def Leppard, Foreigner, Journey και Poison.

Σαχλαμάρα ή απόλαυση; Και τα δύο μάλλον, αν κρίνουμε από το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε (δείτε παρακάτω). Το «Rock of Ages» ετοιμάζεται να χτυπήσει τα αμερικανικά ταμεία το καλοκαίρι, την 1η Ιουνίου.