Buzz

«Robot and Frank»: θέλετε ένα ρομπότ σαν τον VGC-60L;

στα 10

Μπαίνοντας δυναμικά στο πάνθεον των κινηματογραφικών ρομπότ, ο μηχανικός πρωταγωνιστής του «Robot and Frank» αποκτά την δική του καμπάνια προώθησης, ακόμη κι αν δεν είναι ακόμη διαθέσιμος προς πώληση. Δυστυχώς!

«Robot and Frank»: θέλετε ένα ρομπότ σαν τον VGC-60L;

Η ταινία του Τζέικ Σράιερ κέρδισε θετικές κριτικές κι ένα βραβείο στο φεστιβάλ του Sundnace αλλά ήταν μια από τις ταινίες που έφυγαν με την σφραγίδα της εν δυνάμει cross over εμπορικής επιτυχίας. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Ο Φρανκ Λανγκέλα μοιάζει ιδανικός στον ρόλο ενός συνταξιοδοτημένου ληστή που βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ενεργό δράση όταν ο γιος του του φέρνει στο σπίτι ένα ρομπότ για να τον προσέχει -βρισκόμαστε λίγο μπροστά στο μέλλον.

Το ρομπότ του τίτλου είναι το μοντέλο VGC-60L, ένας βοηθός και νοσοκόμος για ηλικιωμένους, πρόθυμο και ικανό να προσφέρει στον κάτοχό του, υπηρεσίες και συντροφιά. Μπορεί να μην διατίθεται ακόμη προς πώληση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το marketing του φιλμ δεν μπορεί να δημιουργήσει μια διαφημιστική καμπάνια για ένα προϊόν που μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό.

«Η ιδέα ήρθε από το πόσοι άνθρωποι μου έλεγαν “θέλω κι εγώ ένα τέτοιο ρομπότ” βγαίνοντας από τις προβολές της ταινίας» λέει ο Σραίερ, αναγνωρίζοντας όμως ότι αρκετοί από τους θεατές νιώθουν περίεργα βλέποντας τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που δημιούργησε για τον μηχανικό πρωταγωνιστή του. «Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα βλέποντάς τες, γιατί αυτό το συναίσθημα σε ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο και γιατί αυτή ακριβώς η άβολη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και την μηχανή αποτελεί μια από τις θεματικές του φιλμ».

Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις για τον VGC-60L (που μάλλον χρειάζεται ένα πιο εύκολο και ελκυστικό όνομα αν βγει ποτέ στην αγορά) θα πληθαίνουν καθώς η ταινία ετοιμάζεται για την έξοδό της στις αμερικάνικες αίθουσες. Προς το παρόν μπορείτε να τις δείτε συγκεντρωμένες μαζί με το τρέιλερ του φιλμ.