Buzz

Πέθανε ο Τομ Γουίλκινσον

στα 10

Στα 75 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο υπέροχος Βρετανός ηθοποιός, υποψήφιος για δύο Οσκαρ και αξέχαστος σε σειρά βρετανικών επιτυχιών όπως το «Αντρες με τα Ολα τους».

Πέθανε ο Τομ Γουίλκινσον

Tην τελευταία πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Τομ Γουίλκινσον, πρωταγωνιστής με ειδικό βάρος και διακριτική αλλά διακριτή παρουσία στο βρετανικό και παγκόσμιο σινεμά.

Γεννημένος στο Λιντς πριν μετακομίσει στον Καναδά και στη συνέχεια στην Κορνουάλη στην παιδική του ηλικία, βρήκε την κλήση του σε ηλικία 18 ετών, όταν του ζητήθηκε να σκηνοθετήσει ένα έργο. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, άρχισα να κάνω κάτι που ήξερα να κάνω», είπε.

Εκπαιδεύτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Ράντα) πριν ακολουθήσει την πορεία του προς το θέατρο και την τηλεόραση. Το 1986, πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στην οθόνη στη μίνι σειρά First Among Equals, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Μαζί του έπαιζε η Νταϊάνα Χάρντκαστλ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1988 και συνέχισε να υποδύεται τον άντρα και τη σύζυγο στο The Kennedys το 2011 και στην ταινία δράσης του 2014 Good People. Το ζευγάρι είχε δύο κόρες, την Άλις και τη Μόλι.

tom wilkinson Στην μίνι σειρά «First Among Equals» του 1986

tom wilkinson The Patriot

tom wilkinson In the Bedroom

tom wilkinson Michael Clayton

Ο Γουίλκινσον απέσπασε μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς για το εγχώριο δράμα του Τοντ Φιλντ στις ΗΠΑ το 2001, In the Bedroom, στο οποίο έπαιξε έναν πενθημένο πατέρα. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ο ηθοποιός κέρδισε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ για τον δεύτερο ρόλο του στο νομικό θρίλερ του Tony Gilroy το 2007, «Michael Clayton», με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Αλλοι τίτλοι της πλούσιας φιλμογραφίας του Τομ Γουίλκινσον είναι τα «Batman Begins», «Ο Πατριώτης», «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», «Black Knight», «Valkyrie», «RocknRolla» και άλλοι.

Δείτε τον Τομ Γουίλκινσον να μιλάει για το πέρασμα του χρόνου

Δείτε τον Τομ Γουίλκινσον σε μια σκηνή από το «Μάικλ Κλέιτον»: