Buzz

Πέθανε ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ

στα 10

Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο ηθοποιός Φίλιπ Μπέικερ Χολ, ένας από τους πλέον αναγνωρίσημους καρατερίστες του Χόλιγουντ που συνέδεσε άρρηκτα το ονομά του με τον Πολ Τόμας Αντερσον και το τηλεοπτικό «Seinfeld».

Flix Team
Πέθανε ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ

«Ο γείτονας, φίλος και ένας από τους πιο πολύπειρους, ταλαντούχους και καλούς ανθρώπους που συνάντησα ποτέ, ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, πέθανε ήρεμα χθες το βράδυ. Είχε γύρω του τους αγαπημένους του. Ο κόσμος έχει μια άδεια θέση», έγραψε στο twitter ο αθλητικογράφος Σαμ Φάρμερ, που ήταν γείτονας και φίλος του ηθοποιού.

Ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, που γεννήθηκε στο Τολέντο του Οχάιο του 1931, ξεκίνησε την υποκριτική καριέρα του σε μικρές θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης -πριν από αυτό, είχε διατελέσει μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό στην Γερμανία.

Η μακρά πορεία του, πάντως, στον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση, ξεκίνησε την δεκαετία του ‘70. Ήταν τότε που ο Χολ ανέλαβε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «Cowards» του Σάιμον Νάκτερν. Την ίδια δεκαετία έκανε και μικρά περάσματα στην τηλεόραση, σε σειρές όπως το «MAS*H» και το «Good Times». Κάπως έτσι, ο Χολ ξεκίνησε να χτίζει όνομα ως καρατερίστας και μια πλούσια καριέρα 5 δεκαετιών με περισσότερους από 180 ρόλους σε σινεμά και τηλεόραση στο ενεργητικό του.

secret honor Secret Honor

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονταν συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Ρόμπερτ Oλτμαν (υποδύθηκε τον Ρίτσαρντ Νίξον στο «Secret Honor» του 1984), αλλά και συμμετοχές σε ταινίες όπως το «Ghostbusters II», το «Midnight Run», το «Say Anything» αλλά και το «The Truman Show», στο οποίο ανέλαβε τον ρόλο ενός τηλεοπτικού παραγωγού.

Η συνάντηση του Φίλιπ Μπέικερ Χολ στις αρχές τις δεκαετίας του ‘90 με έναν νεαρό τότε σκηνοθέτη που εκτελούσε χρέη βοηθού παραγωγού στο PBS ονόματι Πολ Τόμας Άντερσον ήταν και αυτή που έδωσε μια δεύτερη πνοή στην πορεία του ηθοποιού. Ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ έπαιξε στο μικρού μήκους «Cigarettes & Coffee», βάση για το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, το «Hard Eight», αλλά και στο «Magnolia» και το «Boogie Nights».

Hard eight Με τον Πολ Τομας Αντερσον στα γυρίσματα του «Hard Eight»

Συνεργάστηκε με τον Γκας Βαν Σαντ στο «Psyho», με τον Ντέιβιντ Φίντσερ στο «Zodiac», με τον Μπεν Αφλεκ στο «Argo». Ενας από τους πιο διάσημους ρόλους του στην τηλεόραση ήταν αυτή του Λοχαγου Τζο Μπούκμαν στο «Seinfeld».

Δείτε εδώ τον Φίλιπ Μπέικερ Χολ σε μια σκηνή από το «Magnolia» του Πολ Τόμας Αντερσον:

Δείτε εδώ τον Φίλιπ Μπέικερ Χολ στο «Seinfeld»: