Buzz

Πέθανε «άξιος» ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης

στα 10

Cult φιγούρα του ό,τι ήταν το ερωτικό σινεμά στην Ελλάδα, ο Κώστας Γκουσγκούνης πέθανε σε ηλικία 92 ετών έχοντας κερδίσει τη θέση του στην ελληνική ποπ ιστορία του 20ου αιώνα.

Flix Team
Πέθανε «άξιος» ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κώστας Γκουσγκούνης, θρυλικός ηθοποιός και σταρ των ερωτικών ταινιών στην Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στο Θριάσιο εμφανίζοντας προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, τον ειχε παραλάβει το ΕΚΑΒ στις 14 Απριλιου απο οίκο ευγηρίας στην οδό Πέτρου Ράλλη λόγω χαμηλού κορεσμού οξυγόνου. Διεκομίσθη στο Θριάσιο στις 14/4 οπότε και νοσηλευοταν μεχρι την Παρασκευη 6/5 που κατέληξε. Αν και παλαιότερα είχε νοσήσει από covid19, ο θανατος του δεν αποδίδεται στη λοίμωξη.

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου του 1931, εμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 («Η Αγνή του Λιμανιού», «Η Θεία από το Σικάγο», «Ο Λεφτάς», «Μια Ζωή την Εχουμε») και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: «Ήταν Άξιος», «Ηδονοβλεψίας», «Σεξ...13 Μποφώρ» κτλ. Εχει επίσης και στην τηλεόραση, όπως στο «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» στην ΕΡΤ.

Στην αποκατάσταση του ονόματός τους, ως ένα «άξιο» εκπρόσωπου του ελληνικού cult βοήθησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης που συνεργάστηκε μαζί του στις ταινίες του - στις οποίες ο Κώστας Γκουσγκούνης έπαιξε μικρούς ή μεγαλύτερους ρόλους («Ράδιο Μόσχα», το τηλεοπτικό «Παλτό», στο «Μαύρο Γάλα»), αλλά και στα αφιερώματα που διοργάνωνε στις ταινίες του και τον ίδιο μέσα από τις θρυλικς διοργανώσεις του Greek Cult Film Festival στο Gagarin 205.

Δείτε στο βίντεο τον Κώστα Γκουσγκούνη με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη στο Greek Cult Film Festival το 2011: