Buzz

Η Αλέξις Αρκέτ ήταν κάτι παραπάνω από ακόμη ένα μέλος της οικογένειας της Ροζάνα και της Πατρίσια

στα 10

Στα 47 της χρόνια πέθανε η Αλέξις Αρκέτ, ηθοποιός και αδερφή της Ροζάνα, της Πατρίσια, του Ντέιβιντ και του Ρίτσμοντ - από τις πρώτες διάσημες transgender του Χόλιγουντ.

Η Αλέξις Αρκέτ ήταν κάτι παραπάνω από ακόμη ένα μέλος της οικογένειας της Ροζάνα και της Πατρίσια

Τα νέα του θανάτου της 47χρονης Αλέξις Αρκέτ - του λιγότερο διάσημου μέλους της οικογένειας Αρκέτ για τις υποκριτικές του ικανότητες, αλλά του περισσότερου γνωστού ως μια από τις πρώτες διάσημες transgender του Χόλιγουντ, έγιναν γνωστά από τη σελίδα στο Facebook του αδερφού της, Ρίτσμοντ.

«Ο αδερφός μας Ρόμπερτ, που έγινε ο αδερφός μας Αλέξις, που έγινε η αδερφή μας Αλέξις, που έγινε ο αδερφός μας Αλέξις, πέθανε το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στις 12.32. Ηταν περιτρυγυρισμένος από όλους τους αδερφούς και τις αδερφές του, μια από τις ανηψιές του και πολλούς ακόμη αγαπημένους του. Παίζαμε μουσική γι' αυτόν και πέθανε ακούγοντας το Starman του Ντέιβιντ Μπόουι. Οσο για τις ευχές του, ζητωκραυγάσαμε τη στιγμή που μεταφέρθηκε σε μια άλλη διάσταση.»

Alexis Arquette Αλέξις, Ροζάνα, Ρίτσμοντ, Πατρίσια, Ντέιβιντ: τα αδέρφια Αρκέτ το 2006

Η Πατρίσια Αρκέτ αποχαιρέτησε την Αλέξις, τα αίτια του θανάτου της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ποστάροντας στο Twitter το Cosmic Dancer των T-Rex και το Starman του Ντέιβιντ Μπόουι με το συγκινητικό μήνυμα «Στον πρώτο μου καλύτερο φίλο»:

Alexis Arquette

Η Αλέξις Αρκέτ, γεννήθηκε ως Ρόμπερτ, έπαιξε σε λίγες ταινίες ως (ο) Αλέξις Αρκέτ, ξεκινώντας την καριέρα του στο ρόλο μιας τραβεστί στο «Last Exit to Brooklyn» του Ουλι Εντελ το 1989. με σημαντικότερο ρόλο του την ενσάρκωση ενός τραγουδιστή αλά Boy George στο «The Wedding Singer» και μικρά περάσματα από το «Bride of Chucky», το «Down and Out in Beverly Hills», σε ένα επεισόδιο των Friends, αλλά και στο «Pulp Fiction».

Alexis Arquette Bride of Chucky

Alexis Arquette Pulp Fiction

Το 2006 άλλαξε φύλο και έγινε η Αλέξις Αρκέτ, πρωτοπόρος στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των transgender στο Χόλιγουντ. Σταμάτησε να παίζει στο σινεμά, αλλά έκανε εμφανίσεις στην τηλεόραση, σε σόου και υπήρξε δυναμική υποστηρικτρια της queer κοινότητας - με τελευταία αναμειξή της στις φήμες που ήθελαν, κατά τη διάρκεια του θορύβου γύρω από τα «Λευκά Οσκαρ», τον Γουιλ Σμιθ και τη σύζυγό του Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους.

Alexis Arquette Ως (ο) Αλέξις Αρκέτ το 2000

«Το να δηλώσεις πως είσαι transgender στην Αμερική από μια οικογένεια διασήμων είναι πολύ πιο εύκολο, απ' ότι για οποιονδήποτε άλλο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Στην πραγματικότητα, αν πεις πως είσαι transgender σε συγκεκριμένα μέρη στον κόσμο, μπορεί να σε δολοφονήσουν στο δρόμο», είχε δηλώσει το 2009, μιλώντας και για τη δική του απόφαση αλλά και για τη δυσκολία του να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο που αρνείται τη διαφορετικότητα.

Alexis Arquette

To 2007 γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ «Alexis Arquette: She’s My Brother» του Μάθιου Μπαρμπέιτο που ουσιαστικά αναφερόταν στην απόφαση του Αλέξις να αλλάξει φύλο. Δείτε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ:


Ανάμεσα σε όσους αποχαιρέτησαν την Αλέξις Αρκέτ ήταν και ο Boy George:

Σε μια από τις προσωπικές της εξομολογήσεις, η Αλέξις Αρκέτ είχε δηλώσει: «Συνειδητοποίησα πως δεν ανήκω στο είδος των ανθρώπων που θέλουν να πηγαίνουν με το ρεύμα και να ταιριάζουν οπουδήποτε. Είμαι ταραχοποιός, ισχυρογνώμων, ελευθερωτής και ηγέτης.»

Δείτε εδώ την Αλέξις Αρκέτ στο «The Wedding Singer» να τραγουδάει το «Do You Really Want to Hurt Me?» των Culture Club:


Δείτε εδώ την Αλέξις Αρκέτ στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ το 2009:


Διαβάστε ακόμη: