Φεστιβάλ / Βραβεία

Ρίκι Τζερβέιζ: ξανά οικοδεσπότης στις Χρυσές Σφαίρες;

στα 10

Μήπως πάγωσε η κόλαση; Μήπως το politically correct Χόλιγουντ απέκτησε χιούμορ; Ή μήπως τα νούμερα τηλεθέασης ήταν τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων; Για όποιον από τους παραπάνω λόγους, το NBC έκανε πρόταση στον Ρίκι Τζερβέιζ για την παρουσίαση των Golden Globes 2012.

Ρίκι Τζερβέιζ: ξανά οικοδεσπότης στις Χρυσές Σφαίρες;
Σακ ιτ φόρειν πρες.

Μετά την τελετή του 2011, όπου ο Βρετανός κωμικός τα έβαλε με τον Τζόνι Ντεπ, την Αντζελίνα, τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., τον Τσάρλι Σιν, τον Μπρους Γουίλις, τον Χιου Χέφνερ, τη Σερ, τον ίδιο τον Θεό και ενδιάμεσα ξεμπρόστιασε και δύο γνωστούς-αγνώστους γκέι Σαϊεντολόγους, η οργή των χολιγουντιανών αντζέντηδων μετραφράστηκε σ' ένα βροντόφωνο «δε θα ξαναδουλέψεις ποτέ σ' αυτή την πόλη».

Να που έκαναν λάθος.

Ο Ρίκι Τζερβέιζ αποκάλυψε χτες το βράδυ ότι το NBC του έκανε επίσημη πρόταση να παρουσιάσει την τελετή απονομής των 69ων Χρυσών Σφαιρών για τρίτη συνεχή χρονιά.

«Εχω πολύ καλές σχέσεις με το NBC και εκτίμησα ιδιαίτερα που ήταν στο πλευρό μου και με στήριξαν μετά τις περσινές αντιδράσεις» είπε ο Τζερβέιζ. Ομως δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να δεχτώ την πρόταση. Είναι σαν να βγαίνω σε δεύτερο encore. Κανόνας στην κωμωδία είναι να μην κάνεις δεύτερο encore!»

Πέρσι, ο ιερόσυλος κωμικός είχε δηλώσει ότι έμεινε άναυδος με την αρνητική αντίδραση που είχε η πρόζα του. Δεν περίμενε το Χόλιγουντ να αντιδράσει έτσι. «Εγώ ήμουν στις υπηρεσίες των 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών, όχι των 200 σταρ στο δωμάτιο. Και δεν πρόκειται για πληγωμένα παιδιά, αλλά για μερικούς από τους πλουσιότερους, VIP προνομιούχους ανθρώπους στη γη, οι οποίοι συνήθως πουλούν φούμαρα. Κι εγώ τους πείραξα, τους ταρακούνησα. Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ο τρόπος μου για να παράγω κωμωδία είναι να σοκάρω και να προσβάλω. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μου λένε ότι ξεπέρασα τα όρια, αλλά, λυπάμαι, αυτά δεν ήταν τα δικά μου γαμημένα όρια, αλλά τα δικά τους!»

Σήμερα, που ο δημιουργός του «The Office» επιστρέφει με την νέα του κωμωδία «Life's Too Short» (συμπαραγωγή BBC και HBO, οπότε... καταλαβαίνετε!) αποκαλύπτει ότι όχι απλά δεν τερματίστηκε η καριέρα του, αλλά το Χόλιγουντ τον αγάπησε ιδιαίτερα: τον πλησίασαν να αναλάβει τηλεοπτικό βραδινό κωμικό σόου («δεν είμαι εγώ αυτός που θα φοράει κουστούμι και θα εμφανίζεται στην αμερικανική τηλεόραση 5 βραδιές την εβδομάδα») αλλά (περιμένετε.......) ακόμα και για την παρουσίαση και των ίδιων των Οσκαρ!

«Ρώτησαν τον ατζέντη μου αν θα επιθυμούσα να μπω στη λίστα των υποψηφίων, αλλά αρνήθηκα. Τα Οσκαρ είναι θάνατος για τον κωμικό. Κανείς δε θέλει να ακούσει αστεία εκείνη τη βραδιά, θέλουν απλά να δουν αν κέρδισαν το σημαντικότερο βραβείο της ζωής τους!»

Ετσι όπως διαβάζουμε τις εξελίξεις λοιπόν, περιμένουμε δύο πράγματα: αν θα δεχτεί ο ίδιος ο Τζερβέιζ και τι έχουν να πουν οι Ξένοι Ανταποκριτές, η γνώμη των οποίων, έστω και τυπικά, θα πρέπει να μετράει. Δική τους βραδιά είναι. Οχι;

Οχι. Η τηλεοπτική κάλυψη είναι που φέρνει το εισόδημα, το NBC έχει το λόγο. Οχι λοιπόν, δεν πάγωσε καμία κόλαση, ούτε το politically correct Χόλιγουντ εκτίμησε ξαφνικά το φλεγματικό χιούμορ. Απλά έκαναν τους μαθηματικούς υπολογισμούς και ο Ρίκι Τζερβέιζ βρέθηκε στην πλευρά του δολαρίου.

Εμείς, δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με την προοπτική, καθώς η περσινή απονομή ήταν η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Ricky for President!