Buzz

Με ταχύτατες διαδικασίες, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον ιό του Εμπολα

στα 10

Το Χόλιγουντ δεν αγωνιά να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Εμπολα αλλά πως θα εκμεταλλευτεί πάραυτα τον πανικό. Με ένα πρότζεκτ - που για να μην είμαστε άδικοι - βρίσκεται στα σκαριά εδώ και χρόνια αλλά τώρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταχύτατες διαδικασίες...

Με ταχύτατες διαδικασίες, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον ιό του Εμπολα

Ο λόγος για το «The Hot Zone: The Terrifying True Story of The Origins of the Ebola Virus», βασισμένο στο ομώνυμο ντοκουμέντο του Ρίτσαρντ Πρέστον που εκδόθηκε το 1994 και αφηγείται την αληθινή ιστορία της εξάπλωσης του ιού του Εμπολα έτσι όπως γράφτηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα αρχικά σε ένα άρθρο στο New Yorker με τίτλο «Crisis in the Hot Zone».

Πυρήνας της αφήγησης είναι ένα περιστατικό προσβολής από τον ιό που σημειώθηκε στην Ουάσινγκτον στα 90s (και με αναφορές στην επίσης εμφάνιση του ιού στα 70s), την προσπάθεια του στρατού να εμποδίσει την εξάπλωσή του και μια ολόκληρη ανάλυση γύρω από τους θανατηφόρους ιούς που απειλούν την ανθρώπινη φύση και που μοιάζει αδύνατον να καταπολεμηθούν.

The Hot Zone Cover

Αρχικά το πρότζεκτ ήταν κινηματογραφικό, αφού τα δικαιώματα του άρθρου τότε είχαν αγοραστεί για μια ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστούσαν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Τζόντι Φόστερ. Και να που τώρα ο Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή για μια τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου (στην οποία θα προστεθεί και μια ιστορία για τη σημερινή εμφάνιση του ιού), με παραγωγούς τον ίδιο και την Λίντα Ομπστ, σεναριογράφο τον Τζεφ Βίνταρ του «Ι, Robot» και έναν πιλότο που ετοιμάζεται για να κάνει το γύρω των τηλεοπτικών δικτύων και να καταλήξει στην πιο επίκαιρη σειρά της εποχής μας.

Φανταζόμαστε πως πολύ σύντομα θα έχουμε νέα γύρω από τη σειρά και ελπίζουμε πως κανείς από τους εμπλεκόμενους σε αυτήν δεν εύχεται ο ιός να συνεχίζει να σκοτώνει προκειμένου να μη χαθεί το momentum...

Διαβάστε ακόμη: