Buzz

Χίτσκοκ, Λουί Μαλ, Πολάνσκι και Πίτερ Σέλερς: Αυτές είναι οι επανεκδόσεις του φετινού καλοκαιριού

στα 10

Συνώνυμες με τη θερινή σεζόν, οι επανεκδόσεις κλασικών ταινιών επιστρέφουν για να προσδώσουν άρωμα ρετρό στις νύχτες του καλοκαιριού.

Flix Team
Χίτσκοκ, Λουί Μαλ, Πολάνσκι και Πίτερ Σέλερς: Αυτές είναι οι επανεκδόσεις του φετινού καλοκαιριού

Η θερινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, με την ευλογία των υψηλών θερμοκρασιών και τη γενική ευφορία για το τέλος των περιορισμών (και της πανδημίας;) που ταλαιπώρησε για δύο χρόνια την κινηματογραφική έξοδο. Οι ταινίες του καλοκαιριού έχουν ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζονται στα θερινά σινεμά, ενώ παραμονεύουν μια σειρά από επανεκδόσεις που φιλοδοξούν, όπως κάθε καλοκαίρι, να επιβεβαίωσουν το «για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στις αίθουσες μέχρι και το Σεπτέμβριο - και παρακάτω όλες τις επανεκδόσεις που γνωρίζουμε μέχρι τώρα πως θα κυκλοφορήσουν στα θερινά σινεμά.

Some Like it Hot 607

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like it Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας κι ένας μπασίστας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Σικάγο, γίνονται η Τζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται κι οι δύο την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Σούγκαρ Κέιν, ενώ οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο... Το αριστούργημα του Μπιλι Γουάιλντερ σε επανέκδοση.

Blow Up 607

Blow Up του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Τόμας, φωτογραφίζει δύο εραστές σε ένα Λονδρέζικο πάρκο. Η γυναίκα, η Τζέιν, τον καταδιώκει κι απαιτεί το φιλμ, μα εκείνος της δίνει ένα άλλο. Πολλαπλά ζουμ στο ασπρόμαυρο φιλμ αποκαλύπτουν ότι η Τζέιν κοιτάζει ανήσυχη ένα τρίτο άτομο που παραμονεύει στα δέντρα με ένα πιστόλι, όταν λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ένα πτώμα... Το αριστούργημα του Μικελάντζελο Αντονιόνι σε επανέκδοση.

suspicion

Υποψίες (Suspicion) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας γοητευτικός playboy, ο Τζόνι, καταφέρνει να παντρευτεί μια πλούσια νεαρή, τη Λίνα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος. Η Λίνα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι εκτός από αυτά, είναι και δολοφόνος -και ίσως η ίδια να είναι το επόμενο θύμα του... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

Strangers on a Train

Ο Αγνωστος του Εξπρες (Strangers on a Train) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Σε ένα τρένο, ο ερασιτέχνης τενίστας Γκάι, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του, Μπρούνο, διασκεδαστική. Ο ψυχοπαθής Μπρούνο του προτείνει να "ανταλλάξουν" δολοφονίες -να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο, ώστε κανείς από τους δύο να μην είναι ύποπτος. Τα πράγματα βγαίνουν όμως γρήγορα εκτός ελέγχου... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

north by northwest 607

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (North by Northwest) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας ανυποψίαστος διαφημιστής καταδιώκεται από κατασκόπους που νομίζουν ότι είναι πράκτορας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή του, μπλέκεται όλο και βαθύτερα σε μια υπόθεση στην οποία κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

Elevator to the Gallows

Ασανσερ για Δολοφόνους (Elevator to the Gallows) του Λουί Μαλ

Οι παράνομοι εραστές Φλοράνς και Ζιλιέν καταστρώνουν ένα σχέδιο για να σκοτώσουν τον σύζυγο της Φλοράνς, έναν πλούσιο Γάλλο βιομήχανο που είναι επίσης το αφεντικό του Ζιλιέν. Όμως η δολοφονική πλεκτάνη αρχίζει να γυρνά εναντίον τους, όταν ο ένας από τους δύο παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

feu follet

Η Φλόγα Που Τρεμοσβήνει (The Fire Within) του Λουί Μαλ

Ο Αλέν αναρρώνει σε μια κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ στις Βερσαλλίες. Έχει χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, και είναι βυθισμένος στην απελπισία. Σκέφτεται να αυτοκτονήσει, μα αποφασίζει πρώτα να επισκεφθεί τους φίλους του στο Παρίσι, προσπαθώντας να βρει έναν λόγο να ζήσει. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

Atlantic City

Atlantic City του Λουί Μαλ

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City... Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

My Dinner With Andre

Το Δείπνο μου με τον Αντρέ (My Dinner With Andre) του Λουί Μαλ

O Αντρέ ταξίδεψε στη Σαχάρα για να δημιουργήσει ένα έργο βασισμένο στον Μικρό Πρίγκιπα, έκανε performance art στο Λονγκ Άιλαντ που συμπεριλάμβανε το να θαφτεί ζωντανός, είχε πνευματιστικές εμπειρίες. Ο Γουόλι χαίρεται να γράφει τα έργα του, να πληρώνει τους λογαριασμούς του και να απολαμβάνει ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Η αγάπη, ο θάνατος, τα χρήματα, η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη, όλα έχουν διαφορετικές διαστάσεις στην οπτική των δύο φίλων. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

Au Revoir, Les Enfants

Αντίο, Παιδιά (Au Revoir, Les Enfants) του Λουί Μαλ

Τον χειμώνα του 1943-44 ο Ζουλιέν επιστρέφει στη μονοτονία του οικοτροφείου, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, παρουσιάζει τρεις νέους μαθητές. Ενας από αυτούς, ο Ζαν, είναι στην ηλικία του Ζουλιέν, αλλά αυτός στην αρχή τον περιφρονεί. Ένα βράδυ, ο Ζoυλιέν βλέπει τον Ζαν να προσεύχεται στα εβραϊκά και ανακαλύπτει ότι ο διευθυντής είχε συμφωνήσει να παρέχει μυστικά άσυλο σε κυνηγημένους Εβραίους, ενώ σταδιακά αναπτύσσεται μια στενή φιλία μεταξύ των δύο παιδιών. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

You Only Live Once

Εχω Δικαίωμα να Ζήσω (You Only Live Once) του Φριτς Λανγκ

Eνας πρώην κατάδικος που έχει αποφυλακιστεί προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο. Oμως όλοι τον απωθούν λόγω του παρελθόντος του. Έτσι λοιπόν θέλοντας να επιβιώσει, αναγκάζεται και πάλι να γυρίσει στην παρανομία. Μοναδικός σύμμαχος είναι η γυναίκα του, η οποία θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Επανέκδοση της ταινίας του Φριτς Λανγκ με τον Χένρι Φόντα από το 1937.

Repulsion 607

Αποστροφή (Repulsion) του Ρομάν Πολάνσκι

Μια νεαρή εσωστρεφής γυναίκα, η οποία βρίσκει το σεξ απωθητικό μένει μόνη στο σπίτι της αδερφής της που έχει φύγει για διακοπές, γίνεται όλο και περισσότερο μοναχική και αποκόπτεται από την πραγματικότητα. Το αριστούργημα του Ρόμαν Πολάνσκι με την Κατρίν Ντενέβ.

Eva

Εύα (Eva) του Τζόζεφ Λόουζι

Ενας πετυχημένος συγγραφέας παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα που απολαμβάνει τη μεγάλη ζωή γράφοντας σενάρια για το σινεμά, ερωτεύεται την Εύα πόρνη πολυτελείας, σε μια σχέση που θα οδηγήσει και τους δυο στην καταστροφή. Η κλασική ταινία του Τζόζεφ Λόουζι, γυρισμένη στη Βενετία, με την Ζαν Μορό ανεξίτηλη στο γεμάτο συμβολισμού ρόλο του τίτλου.

Knife in the Water

Μαχαίρι στο Νερό (Knife in the Water) του Ρόμαν Πολάνσκι

Ενας περιπλανώμενος νεαρός διαταράσσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό ενός ζευγαριού και μετατρέπει μια ξέγνοιαστη εκδρομή στη λίμνη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ερωτικής αντιπαράθεσης και εξουσίας. Το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Ρόμαν Πολάνσκι, πρώτη υποψηφιότητα της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Under the Volcano

Κάτω από το Ηφαίστειο (Under the Volcano) του Τζον Χιούστον

Μεξικό, 1939. Μία ημέρα από τη ζωή του Τζέφρι Φέρμιν, καθώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ετοιμάζεται να ξεσπάσει στην Ευρώπη και στη μικρή πόλη του μεξικανικού νότου γιορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών. Ο Φέρμιν είναι εκεί Βρετανός πρόξενος, βυθισμένος στο πάθος του για το αλκοόλ και σε μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά όμοια με τον παγκόσμιο χάρτη που καταρρέει. Ανίκανος να ελέγξει τον εθισμό του και τα συναισθήματα που νιώθει για την προδοσία του ετεροθαλούς αδελφού του, Χιου, ενός ιδεαλιστή νομάδα, και της πρώην σύζυγου του, Ιβόν, η οποία επιστρέφει με ελπίδες επανένωσης, χάνει σταδιακά τη μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες. Ο Τζον Χιούστον διασκευάζει με συνέπεια το θρυλικό μυθιστόρημα του Μάλκολμ Λόουρι με ιδανικό πρωταγωνιστή τον Αλμπερτ Φίνεϊ.

Leaving las vegas

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas) του Μάικ Φίγκις

Ο Μπεν Σάντερσον είναι αλκοολικός σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχει χάσει τη δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους του. Χωρίς να του μένει τίποτα για να ζήσει, κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Ενα πρωί, καθώς οδηγεί μεθυσμένος από το σπίτι του στο Λος Άντζελες μέχρι το Λας Βέγκας παραλίγο να χτυπήσει μια γυναίκα, τη Σέρα. Το αριστούργημα του Μάικ Φίγκις με το δίκαιο Οσκαρ του Νίκολας Κέιτζ.

Bad Lieutenant

Διαφθορά (Bad Lieutenant) του Εϊμπελ Φεράρα

Ο κατήφορος προς την κόλαση ενός ναρκομανή και τζογαδόρου αστυνομικού, που προσπαθεί να συλλάβει τους βιαστές μιας καλόγριας και να βρει τη λύτρωση στη θρησκεία, τον εξαγνισμό, το μαρτύριο. H κλασική ταινία του Εϊμπελ Φεράρα με την ερμηνεία μεγατόνων του Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Babette's Feast 607

Η Γιορτή της Μπαμπέτ (Babτου Γκάμπριελ Αξελ

Στη Δανία του 19ου αιώνα, σ' ένα απομακρυσμένο, φτωχικό ψαροχώρι, ζουν δύο γεροντοκόρες αδελφές - η Μαρτίνα και η Φιλίππα. Υπήρξαν κόρες του τοπικού Προτεστάντη ιερέα κι έζησαν δίπλα στον πατέρα τους μία λιτή ζωή αυτοθυσίας. Δεν παντρεύτηκαν, παρόλο που ερωτεύτηκαν και οι δύο, δεν απήλαυσαν, δεν σπατάλησαν. Αντιθέτως, ακόμα και στα μεσήλικά τους πλέον χρόνια συνεχίζουν το έργο τους: ζουν για τους άλλους, κάνουν αγαθοεργίες, θυσιάζονται. Μέχρι που στη ζωή τους μπαίνει η μυστηριώδης Μπαμπέτ - μία Παριζιάνα μαγείρισσα που καταφεύγει στο ψαροχώρι ως πρόσφυγας του εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Εκλιπαρεί τις δύο γυναίκες να την κρατήσουν κοντά τους ως οικονόμο και πράγματι μένει μαζί τους 14 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι που κερδίζει 10.000 φράγκα στο λαχείο και φεύγει για τη Γαλλία για να ετοιμάσει μία έκπληξη: ένα «γαλλικό» δείπνο για αυτές, παριζιάνους καλεσμένους και τα μέλη της εκκλησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πάστορα. Ξαφνικά, το φαγητό θα ευφράνει τις στερημένες καρδιές και ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι ο παράδεισος είναι στη Γη. Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1987 για την εύγευστη κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Κάρεν Μπλίξεν.

the battle of the sexes

Δολοφόνος για Γέλια (The Battle of the Sexes) του Τσαρλς Κράιτον

Η Αντζελα Μπάροους αποστέλλεται από την εταιρία της, που βρίσκεται στην Αμερική, στο Εδιμβούργο για να διερευνήσει τις δυνατότητες εξαγωγών. Καθ΄ οδόν συναντά τον επιχειρηματία Ρόμπερτ ΜακΦέρσον, ο οποίος την πείθει να τον βοηθήσει να εκσυγχρονίσει την εταιρία του. Βρετανική κωμωδία με τον Πίτερ Σέλερς από τον σκηνοθέτη του «Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα» για τη διαχρονική πάλη των φύλων.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.