Buzz

Red Tails: δείτε το trailer της επικής πολεμικής παραγωγής του Τζορτζ Λούκας

στα 10

Παρόλο που έχει ημερομηνία εξόδου τον Ιανουάριο του 2012, ο παραγωγός Τζορτζ Λούκας κυκλοφορεί το πρώτο trailer του «Red Tails», του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έπους που ετοιμάζει με τα τελειότερα εφέ της ILM.

Red Tails: δείτε το trailer της επικής πολεμικής παραγωγής του Τζορτζ Λούκας
Σκοπός του Λούκας να δημιουργήσει ειδικά εφέ που θα τοποθετήσουν το θεατή στο πιλοτήριο

Το «Red Tails» για τον Τζορτζ Λούκας αποτελεί έργο ζωής. Είχε αρχίσει να το προετοιμάζει από το 1988 που είχε πρωτοδιαβάσει την ιστορία των «Tuskegee», των αφροαμερικανών πιλότων (επισήμως γνωστών ως «477η Μοίρα Βομβαρδιστικών») που πολέμησαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία ιστορία που ο Λούκας συνέκρινε με το «Tucker», καθώς έβρισκε και τις δύο «πολύ κινηματογραφικές για να είναι απλά... αληθινές!»

Αρχικά είχε επιλεγεί ο Τόμας Κάρτερ για τη σκηνοθεσία και διάφοροι είχαν αναλάβει το σενάριο. Μέχρι που το 2008 ο Λούκας κατέληξε στον σκηνοθέτη Αντονι Χέμινγουεϊ («Treme», «The Wire») και στον σεναριογράφο Τζον Ρίντλεϊ («Τρεις Ηρωες»).

Θέλοντας να πλησιάσει όσο γινόταν περισσότερο στα πραγματικά γεγονότα της Μοίρας Tuskegee, ο Λούκας ήρθε σε επαφή με κάποιους επιζώντες για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους κι επίσης φημολογείται ότι η Lucasfilm πήρε άδεια να ερευνήσει τα τότε ημερολόγια της αμερικανικής αεροπορίας.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, ο Λούκας υπόσχεται την ψηφιακή αποτύπωση των αερομαχιών με την τελευταία λέξη της ILM τεχνολογίας:

«Η Μοίρα Tuskegee είχε τους πιο άξιους πιλότους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε τα ειδικά εφέ που θα μπορέσουν να αποτυπώσουν τον ηρωισμό τους και να τοποθετήσουν το θεατή στο πιλοτήριο μαζί τους. Ηταν παλικάρια 20 μόλις χρονών και ρίχτηκαν σε απίστευτες καταστάσεις. Εγιναν οι καλύτεροι - οι top guns. Είναι τιμή μας να μεταφέρουμε στην μεγάλη οθόνη τις γενναίες ιστορίες τους...»

Κι όπως προσθέτει ο πρωταγωνιστής Κούμπα Κούντινγκ Τζούνιορ: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία, αλλά ταυτόχρονα μία απίστευτα εντυπωσιακή περιπέτεια - δεν έχετε ξαναδεί τέτοια εφέ, όπως αυτά που κατασκεύασε ο Τζορτζ για τις σκηνές των αερομαχιών. Αυτή η ταινία θα μείνει ιστορική...τουλάχιστον για την εικόνα της! Αν παραμείνετε στις καρέκλες σας και δεν πεταχτείτε πάνω όσο τη βλέπετε, θα σοκαριστώ...»

Εκτός από τον Κούμπα Κούντινγκ Τζούνιορ, το καστ πλαισιώνουν οι Τέρενς Χάουαρντ, Νε Γιο, Αντρέ Ρόγιο, Νέιτ Πάρκερ.

Δείτε το trailer