Buzz

Ο Νίκολας Χουλτ είναι έτοιμος για να υποδυθεί τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

στα 10

Στην πρώτη του μεγάλη ανάμετρηση με ένα... θρύλο, ο Νίκολας Χουλτ θα ερμηνεύσει τον συγγραφέα του «Φύλακα της Σίκαλης» σε μια βιογραφία που φιλοδοξεί να αποκρυπτογραφήσει το μυστήριο γύρω από την ύπαρξη, το έργο και το μύθο του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.

Ο Νίκολας Χουλτ είναι έτοιμος για να υποδυθεί τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Φρέσκος από την αξιοσημείωτη παρουσία του στο «Mad Max: Fury Road», ο Νίκολας Χουλτ ανεβαίνει πίστα για να υποδυθεί τον ίσως πιο μυθικό Αμερικάνο συγγραφέα, τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, σε αυτό που είναι η πρώτη επίσημη μυθοπλαστική βιογραφία του.

To «Rebel in the Rye», όπως είναι ο τίτλος του φιλμ (με προηγούμενο τίτλο το «Salinger's War») βασίζεται στη βιογραφία του Κένεθ Σλαβένσκι με τίτλο «J.D. Salinger: A Life», που κυκλοφόρησε το 2012, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Σάλιντζερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ντάνι Στρονγκ, ηθοποιού (θυμηθείτε τον στο «Buffy the Vampire Slayer» και στο «Mad Men») και σεναριογράφου ανάμεσα σε πολλά του «Lee Daniels' The Butler», των δύο τελευταίων «Hunger Games» και του τηλεοπτικού Empire.

Διαβάστε ακόμη: O Τζ. Ντ. Σάλιντζερ μισούσε το Χόλιγουντ, όχι τις ταινίες

J.D. Salinger 607 Μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Το φιλμ θα αφηγηθεί τη ζωή του ερημίτη συγγραφέα, τη γέννηση του «Φύλακα στη Σίκαλη», την επαναστατική εφηβεία του, τις εμπειρίες του Σάλιντζερ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τους έρωτες και τη διάσημη έλλειψη έμπνευσης που τον απομόνωσε πριν τον οδηγήσει σε μια πνευματική αφύπνιση και από εκεί στην εξαφάνισή του από προσώπου γης, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς μύθους του 20ου αιώνα.

Το «Rebel in the Rye» έρχεται να προλάβει την ταινία μυθοπλασίας που ήθελε να επιμεληθεί η εταιρία του Χάρβεϊ Γουάινστιν, όταν το 2013 ζήτησε από τον Σέιν Σαλέρνο που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Salinger» να το μετατρέψει σε σενάριο για μια ταινία - την πρώτη με ήρωα τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.

Ετοιιμο είναι και το «Coming Through the Rye» του Τζέιμς Στίβεν Σάντγουιθ με τον Κρις Κούπερ που δεν αποτελεί βιογραφία του Σάλιντζερ, αλλά αφηγείται την περιπέτεια δύο εφήβων που βάζουν σκοπό της ζωής τους να αναζητήσουν το συγγραφέα του «Φύλακα στη Σίκαλη», γνωστού για την αποχή του από τη δημόσια ζωή και την για χρόνια «εξαφάνισή» του μέχρι το θανατό του το 2010.

Διαβάστε ακόμη: