Buzz

«Rampart»: ο πιο βρώμικος μπάτσος που έγινε ποτέ οδεύει προς τα Οσκαρ!

στα 10

Δώστε προσοχή σ’ αυτήν την ταινία. Το «Rampart», με πρωταγωνιστή τον Γούντι Χάρελσον, προωθείται έντονα για τα Οσκαρ. Δείτε το τρέιλερ.

«Rampart»: ο πιο βρώμικος μπάτσος που έγινε ποτέ οδεύει προς τα Οσκαρ!

Είναι βίαιος, αλκοολικός, ρατσιστής (αν και το αρνείται: «Δεν είμαι ρατσιστής. Μισώ όλους τους ανθρώπους εξίσου!»), διεφθαρμένος, κατεστραμένος.

Είναι ο ήρωας του «Rampart», της νέα ταινίας του Οραν Μόβερμαν («The Messenger»), τον οποίο υποδύεται ο Γούντι Χάρελσον.

Η ταινία εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες τη δεκαετία του ’90 και παρακολουθεί τον προσωπικό κι επαγγελματικό στρόβιλο ενός βρώμικου μπάτσου, σ’ένα σκοτεινό περιβάλλον όπου η διαφθορά είναι το Ευαγγέλιο.

Το «Rampart», που έκανε την πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, ξεκίνησε πρόσφατα μια επιθετική καμπάνια εν όψει τον Οσκαρ και η ερμηνεία του Χάρελσον – αλλά και η σκηνοθεσία – συζητιούνται έντονα.

Ο Χάρελσον υποδύεται τον αστυνομικό με το ψευδώνυμο που υποψιάζει: Date Rape Dave! Η ιστορία ανήκει στον Τζέιμς Ελρόι, εξ ου και τα σκοτεινά της χρώματα, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Σιγκούρνι Γουίβερ, Ρόμπιν Ράιτ, Ice Cube, Σίνθια Νίξον, Μπεν Φόστερ και Στιβ Μπουσέμι.

Το «Rampart» θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες, για μία μόνο εβδομάδα, στις 23 Νοεμβρίου, ώστε να μπορεί και τυπικά να συμμετάσχει στις οσκαρικές υποψηφιότητες και, από τις 27 Ιανουαρίου σε ευρύ κύκλωμα.

Δείτε το τρέιλερ και νιώστε την ένταση.