Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: O Questlove θα είναι ο DJ της βραδιάς!

στα 10

Δεν θα υπάρχει η κλασική ορχήστρα κάτω από τη σκηνή. Ο Questlove έχει ηχογραφήσει με τους Roots την μουσική της βραδιάς και θα την μιξάρει live.

Oscars 2021: O Questlove θα είναι ο DJ της βραδιάς!

Αυτή την Κυριακή, 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, η οποία δε θα μοιάζει με καμία άλλη στο παρελθόν - κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πανδημία, αλλά και με τη φαντασία του Στίβεν Σόντερμπεργκ (παραγωγός της τελετής, μαζί με τους Τζέσι Κόλινς και Στέισι Σερ).

Ολα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής: Διαβάστε τα πάντα για την πολύ διαφορετική τελετή απονομής των #Oscars2021

Εκτός λοιπόν από το pre-show από το Μουσείο Κινηματογράφου της Ακαδημίας, όπου θα απολαύσουμε και τα 5 υποψήφια τραγούδια, την 3ωρη Zoom-less κυρίως τελετή και το After Dark show με συνεντεύξεις με τους νικητές, τι άλλο μάθαμε;

Questlove 607 1

Δε θα υπάρχει η κλασική ορχήστρα που δίνει το τέμπο της βραδιάς, συνοδεύει τους νικητές επί σκηνής, κάνει τις πάσες για τα διαφημιστικά διαλείμματα και, γενικότερα, δημιουργεί την κλασάτη ατμόσφαιρα της οσκαρικής αίθουσας.

Λόγω Covid-19 κανόνων ήταν αδύνατον να φιλοξενηθούν τα μέλη της ορχήστρας στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, οπότε οι παραγωγοί πήραν την απόφαση να εκσυγχρονίσουν το soundtrack της οσκαρικής τελετής: ο Questlove, ο ντράμερ και η ψυχή των Roots, θα είναι ο άνθρωπος-ορχήστρα της βραδιάς!

Questlove 607 2

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Questlove εξηγεί ότι με τους Roots ηχογράφησαν 50-60 μουσικά cues, τα οποία εκείνος καλείται να μιξάρει live στον αέρα, ώστε να συνοδεύει τους παρουσιαστές, τους υποψηφίους, τους νικητές, αλλά και τις εναλλαγές στο ρυθμό της τελετής. Επίσης, στα καθήκοντά του είναι να κρατά την ατμόσφαιρα ζωντανή, με τις DJing επιλογές του, κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι μερικά από τα κλασικά σκορ μιας τυπικής οσκαρικής βραδιάς, με τις επικές ορχηστρικές εκτελέσεις, θα αντικατασταθούν από hip-hop; Οχι. Ο Questlove υπόσχεται κάτι φρέσκο και μοντέρνο, αλλά με σεβασμό στο ύφος και το στιλ των Οσκαρ.

Για να δούμε, τι θα ακούσουμε την Κυριακή!

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Oscars Posters 2021