Buzz

«Pythagosaurus»: H γεωμετρία του χιούμορ από την Aardman

στα 10

Δυο πρωτόγονοι που ζουν (μαζί;) σε ένα χωριό μιας καλύβας, ένα ηφαίστειο κι ο μυθικός «Pythagosaurus» σε ένα μικρού μήκους της Aardman που θα σας κάνει να γελάσετε με γεωμετρική ακρίβεια...

«Pythagosaurus»: H γεωμετρία του χιούμορ από την Aardman
πριν τον Πυθαγόρα, υπήρχε ο... «Pythagosaurus»

Πριν το «Arthur Christmas», η καινούρια ταινία του βρετανικού στούντιο που έχτισε μια ολόκληρη animated αυτοκρατορία πάνω στον Γουάλας και τον σκύλο του Γκρόμιτ και μας χάρισε μερικές από τις πιο απολαυστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δεν φέρουν την υπογραφή της Pixar, βγει στις αίθουσες, χαρείτε ένα μικρού μήκους φτιαγμένο... στον ελεύθερο χρόνο μερικών από τους υπαλλήλους της.

Σκηνοθετημενο από τον Πίτερ Πικ που έχει στο παρελθόν δουλέψει σαν animator σε ταινίες και διαφημιστικά της Aardman κι έχει γυρίσει κάμποσες μικρού μήκους, το «Pythagosaurus» είναι ακριβώς όπως θα περίμενες να είναι κάτι που φέρει την υπογραφή του στούντιο: οπτικά ευρηματικό κι ανατρεπτικά αστείο.

Ισως μια ιδέα περισσότερο ενήλικο από τα συνηθισμένα «παιδικά» φιλμ της Aardman (αίμα;) και σίγουρα πολύ πιο σουρεαλιστικό, δεν παύει να είναι πανέξυπνο και γεμάτο χιούμορ.

Κλικ στο βίντεο...