Buzz

Ψαρεύοντας στην έρημο. Τρέιλερ για το «Salmon Fishing in the Yemen».

στα 10

Ο Σάιμον Μποφόι γράφει το σενάριο, ο Λάσε Χάλστρομ σκηνοθετεί και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ γοητεύει στο τρέιλερ αυτής της τίποτα-δεν-είναι-απίθανο κομεντί για τον έρωτα, τα ψάρια και το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα.

Ψαρεύοντας στην έρημο. Τρέιλερ για το «Salmon Fishing in the Yemen».
Τσιμπάει;

Εκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και ψάρεψε συμπαθέστατες κριτικές. Βασισμένο στο βιβλίο του Πολ Τόρντεϊ, με τον Μποφόι να δρέπει στο τρέιλερ τις δάφνες του σεναρίου του «Slumdog Millionaire» και τον Γιουαν ΜακΓκρέγκορ να ποντάρει στην τυπικά βρετανική γοητεία του σπασίκλα, το «Salmon Fishing in the Yemen», ξέρει να μπλέκει το χαριτωμένο με το παράξενο, με τον τρόπο που φτιάχνει «crowd pleasing» επιτυχίες.

Ο ΜακΓκρέγκορ υποδύεται τον Φρεντ Τζόουνς, έναν επιστημονικό σύμβουλο της Βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα αλιείας, τον οποίο πλησιάζει ένας Σείχης από την Υεμένη, με πάθος για το ψάρεμα του Σολωμού. Στόχος του, είναι να φέρει το σπορ του ψαρέματος στην χώρα του, πιστεύοντας ότι το ψάρεμα δημιουργεί έναν σχεδόν μυστικιστικό δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση. Δεδομένου ότι το τοπίο της Σκωτίας και της άνυδρης ερημικής Υεμένης δεν έχουν πολλά κοινά, ο Τζόουνς αρχικά απορρίπτει την ιδέα, αλλά αυτό προφανώς δεν σημαίνει και το τέλος της ιστορίας.

Με την Βρετανική κυβέρνηση να θέλει να στρέψει την κοινή γνώμη σε θετικές ιστορίες γύρω από την Μέση Ανατολή, η τρελή ιδέα του Σεΐχη υιοθετείται από την Μεγάλη Βρετανία και ο Φρεντ Τζόουνς στέλνεται στην αραβική χώρα για να φέρει εις πέρας ένα σχέδιο που μοιάζει στην καλύτερη περίπτωση τρελό, στη χειρότερη, καταδικασμένο σε παταγώδη αποτυχία.

Ομως στις κομεντί, ακόμη και σ' αυτές που θέλουν να έχουν μια πολιτική χροιά, ή να πηγαίνουν πέρα από την ρομαντική πεπατημένη, τίποτα δεν είναι αδύνατο κι έτσι η προοπτική ψαράδων με κελεμπία δεν μοιάζει τελικά όσο απίθανη θα πιστεύατε...