Buzz

Πρώτη ματιά στα «Δεσμά Αίματος» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

στα 10

«Η ιστορία μιας βασανιστικής σχέσης που συνεχίζεται πέρα από το θάνατο κι ενός σκληρού έρωτα που ορίζεται από τους νόμους της μοίρας και του πεπρωμένου». Αυτή είναι η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Δεσμά Αίματος», σύμφωνα με το πρώτο της τρέιλερ.

Πρώτη ματιά στα «Δεσμά Αίματος» του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Μαρκέλλα Γιαννάτου

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου και ο Γιάννης Στάνκογλου σε μια κρεβατοκάμαρα. Ενα αισθησιακό στριπτίζ, ένα αναμμένο τσιγάρο, η αρχή μιας ερωτικής σκηνής, μια υποψία βίας. Να τα βασικά υλικά του πρώτου teaser της καινούριας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Πάουελ, με ένα σενάριο γραμμένο από τον ίδιο το σκηνοθέτη, το φιλμ έχει ως ηρωίδα μια αεροσυνοδό που θέλει να αφήσει πίσω της το παρελθόν, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή του.

Το ανακαινισμένο διαμέρισμα της Μαργαρίτας προμηνύει μια νέα αρχή. Ο πατέρας της είναι νεκρός, μαζί του και η εικόνα της άγνωστης σε εκείνη μητέρα της. Το παρελθόν δίνει τη θέση του σε ένα λευκό, κομψό παρόν, όπως η ίδια φαντάζεται πως πρέπει να είναι η ζωή. Κι όμως θα αναζητήσει στη Βόρεια Ελλάδα τον απρόσιτο πρώην εραστή της, για να κλείσει ένα λογαριασμό που θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτός ανάμεσά τους.

Το τρέιλερ (ελπίζουμε teaser), που εμφανίστηκε διακριτικά στο internet, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιμέναμε από μια ιστορία που προμηνύεται έντονη. Φτιαγμένο μάλλον πρόχειρα, δε δείχνει ιδιαίτερα ελκυστικό, αντίθετα από τις πρώτες φωτογραφίες που δίνουν πολύ καλύτερα την αίσθηση μιας ταινίας που μοιάζει με αυτό που φανταζόμαστε διαβάζοντας την περίληψη και με κάτι που θα θέλαμε να δούμε.

Στα «Δεσμά Αίματος» πρωταγωνιστούν οι Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Μπέτυ Βαλάση, Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Λαρίσα Βέργου, Χρήστος Μουστάκας και Στέλιος Ιακωβίδης.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιώργου Φρέντζου, η σκηνογραφία του Διονύση Φωτόπουλου και τα κοστούμια της Μαριάννας Σπανουδάκη. Παραγωγή: VA Films - Vasilis Alatas / Marianna Films