Buzz

Πρώτα κλιπ από το «The deep Blue Sea»

στα 10

Εκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τορόντο, ετοιμάζεται για το Σαν Σεμπαστιάν και θα κλείσει στη συνέχεια το φεστιβάλ του Λονδίνου. Το φιλμ του Τερενς Ντέιβις μοιάζει μια από εκείνες τις ταινίες που κάνουν την καρδιά μας να ραγίζει.

Πρώτα κλιπ από το «The deep Blue Sea»
Τομ Χίντλεστον και Ρέιτσελ Βάις

Το θεατρικό του Τέρενς Ράτιγκαν, στηρίζεται πάνω σε έναν εξαιρετικό γυναικείο ρόλο που στο παρελθόν έχουν ζωντανέψει στη σκηνή ή την οθόνη ηθοποιοί όπως η Βιβιαν Λι, η Πέγκι Ασκροφτ, ή η Μπλάιθ Ντάνερ.

Στην ταινία του Ντέιβις, η Ρέιτσελ Βάις είναι αυτή που υποδύεται μια γυναίκα στην Αγγλία της δεκαετίας του πενήντα, που αποξενώνει και απομακρύνει τους άντρες της ζωής της από την ανάγκη της να αγαπηθεί. Πρώτα τον δικαστή σύζυγό της και στη συνέχεια, τον εραστή της, έναν πρώην πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, που έχει κατρακυλήσει στο ποτό.

Θέλοντας να κερδίσει την προσοχή του και ίσως να στείλει ένα μήνυμα στον πρώην άντρα της, θα κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας, κάτι που θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα, φέρνοντάς την στα όριά της.Με φόντο την μεταπολεμική Αγγλία, έναν τόπο και χρόνο στον οποίο ο Ντέιβις επιστρέφει συχνά, το φιλμ μοιάζει σπαρακτικό με τον συνηθισμένο «εσωτερικό» τρόπο του σκηνοθέτη και το ιδανικό όχημα για το πλασάρισμα της Βάις στην φετινή κούρσα των βραβείων.

Οι πρώτες κριτικές από το Τορόντο βεβαίως, υπήρξαν διχασμένες, όμως ο Ντέιβις υπήρξε πάντα ένας σκηνοθέτης ιδιαίτερης ευαισθησίας, κομψότητας αλλά και δύναμης κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε ούτως ή άλλως.

Δείτε μία σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς και δύο ακόμη σύντομα κλιπ.