Buzz

Πόσο περίεργοι είστε να δείτε το χειρόγραφο σενάριο του Λόρενς Κάσνταν για το «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται»;

στα 10

Δείτε σελίδες από τους χειρόγραφους διαλόγους του Λόρενς Κάσνταν για τον «Πόλεμο των Αστρων: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και σημειώσεις του πάνω στο αυθεντικό σενάριο.

Πόσο περίεργοι είστε να δείτε το χειρόγραφο σενάριο του Λόρενς Κάσνταν για το «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται»;

Η Ενωση Αμερικανών Σεναριογράφων σε μία πρόσφατη εκδήλωσή της για την παρουσίαση των αρχείων της έδωσε πρόσβαση σε ένα αυθεντικό σενάριο που έχει στην κατοχή της. Κι όταν μιλάμε για αυθεντικό, εννοούμε πριν καν να χτυπηθεί από μία γραμματέα των στούντιο σε γραφομηχανή της εποχής: ο Λόρενς Κάσταν, ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, έχει δωρίσει στην Ενωση το πρωτότυπο σενάριο του «Πολέμου των Αστρων: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται».

Χειρόγραφοι διάλογοι ανάμεσα στον Χαν Σολο και την Πριγκίπισσα Λέια, τον Γιόντα και τον Λουκ Σκαϊγουόκερ, σημειώσεις του σεναριογράφου στο περιθώριο όπου προσπαθεί να βρει το μοτίβο του Γιόντα, σε κομμάτια χαρτί που σήμερα αποτελούν ένα κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας.

Δείτε για παράδειγμα πώς είχε γραφτεί η περίφημη «σ' αγαπώ» σκηνή ανάμεσα στην Λέια και τον Σόλο - γιατί στην ταινία είναι διαβόητο το πώς την άλλαξε ο Χάρισον Φορντ και κράτησαν τον αυτοσχεδιασμό του (όταν η Λέια του λέει «σ' αγαπώ», εκείνος απαντά «το ξέρω»).

Ready are you?

1

2

3

4

5