Buzz

Πολ Γκούντμαν: ο σπουδαιότερος φιλόσοφος που δε γνωρίσατε ποτέ!

στα 10

Το ντοκιμαντέρ για τον Πολ Γκούντμαν βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες την ερχόμενη βδομάδα και μας ανοίγει το παράθυρο σε μια σπάνια, ελαφρώς παραγνωρισμένη φυσιογνωμία.

Πολ Γκούντμαν: ο σπουδαιότερος φιλόσοφος που δε γνωρίσατε ποτέ!

«Paul Goodman Changed My Life» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ και για πολλούς που τώρα βρίσκονται περίπου στα 65 είναι αλήθεια! Αυτός είναι ο άνθρωπος για τον οποίο η Σούζαν Σόνταγκ είπε: «τα τελευταία είκοσι χρόνια, είναι για μένα ο σημαντικότερος Αμερικανός συγγραφέας!»

Κοινωνιολόγος, ποιητής, συγγραφέας, πασιφιστής και αναρχικός, αμφισεξουαλικός, ίνδαλμα των φοιτητών του ’60, θεμελιωτής του «Gestalt Therapy», μια προσωπικότητα ανατρεπτική που ανέβηκε στον ουρανό και εξαφανίστηκε σαν πυροτέχνημα.

Ο Τζόναθαν Λι, που είναι ο παραγωγός και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ δεν έχει ξαναεμφανιστεί στα κινηματογραφικά πράγματα, άρα το ύφος του ντοκιμαντέρ δεν είναι ακόμα γνωστό. Ωστόσο, η προβληματική του ντοκιμαντέρ είναι ότι όπως το βιβλίο του Γκούντμαν, «Growing Up Absurd», αποτέλεσε την ιδεολογική πυξίδα για το αριστερό κίνημα της δεκαετίας του ’60, το ίδιο μπορεί να κάνει για τη σημερινή χαμένη γενιά.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ – περιμένουμε νεώτερα για το πότε και πώς θα δούμε την ταινία και στην Ελλάδα.