Buzz

Ποια θα είναι η «Romy», στην κινηματογραφική βιογραφία της Ρόμι Σνάιντερ;

στα 10

Ο Γάλλος παραγωγός Ρεϊμόν Ντανόν ολοκληρώνει το budget και τους συντελεστές της ταινίας και ετοιμάζεται για το «Romy». Το μόνο που λείπει, είναι η πρωταγωνίστρια!

Ποια θα είναι η «Romy», στην κινηματογραφική βιογραφία της Ρόμι Σνάιντερ;

Η ταινία θα λέγεται, μινιμαλιστικά, «Romy» και θα επικεντρώνεται στην περίοδο που, ενάντια σε απίστευτες αντιξοότητες, η Ρόμι Σνάιντερ γύρισε την τελευταία της ταινία, το «La Passante du Sans-Souci» το 1982.

Το «Romy» θ’ αρχίσει γυρίσματα τον Μάρτιο του 2013, ως προσωπικό πρότζεκτ του Γάλλου μεγαλοπαραγωγού Ρεϊμόν Ντανόν (μόνιμος συνεργάτης του Μπερτράν Ταβερνιέ, αλλά και ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Αλέν Ντελόν). Εξηγώντας τις προθέσεις του, ο Ντανόν μιλά για το ύφος της ταινίας: «δε θέλω να κάνουμε μια κλασική βιογραφία που ν’ αφηγείται ολόκληρη τη ζωή τής Ρόμι Σνάιντερ, αλλά περισσότερο ν’ αποτυπώσουμε την αίσθηση της προσωπικότητάς της, με βάση τα παρασκήνια του ‘La Passante…’. Ηταν τρομερά αποφασισμένη να κάνει την ταινία, παρότι εκείνη την περίοδο είχε ν’ αντιμετωπίσει δικά της προβλήματα υγείας και το θάνατο του γιου της. Μέσα απ’ αυτήν την ιστορία, θα λάμψουν το θετικό της πνεύμα και το μαγικό χάρισμά της.»

Το σενάριο του «Romy» υπογράφει ο Ζαν-Κλοντ Καριέρ (σεναριογράφος των «Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας», «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», «Ακριβές Αντίγραφο» μεταξύ άλλων), ενώ την ταινία θα σκηνοθετήσει η Ζεραλντίν Ντανόν, που είναι κατά βάση ηθοποιός και επίσης κόρη του Ρεϊμόν κι εκεί περίπου τελειώνουν τα κινηματογραφικά της διαπιστευτήρια. Οσο για το κάστινγκ και την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του ποια θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ρόμι Σνάϊντερ, η παραγωγή βρίσκεται στις τελευταίες υπογραφές…