Industry

Ταινίες Τσέπης: Διαγωνισμός για ταινίες που μπορείτε να γυρίσετε με το κινητό σας!

στα 10

Ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συμμετοχή σας.

Flix Team
Ταινίες Τσέπης: Διαγωνισμός για ταινίες που μπορείτε να γυρίσετε με το κινητό σας!

Το Ταινίες Τσέπης: 1st Mobile Film Contest είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο διαγωνισμός θα έχει θέμα το «Σάββατο Βράδυ» και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.

ταινίες

Οι Ταινίες Τσέπης θα πλαισιωθούν με masterclass, workshop και video tutorials επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, που θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να γυρίσουν μια ταινία με συσκευή κινητού τηλεφώνου. Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Απριλίου 2023, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού - Samsung. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού - Samsung, που θα συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Τα masterclass θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ με ελεύθερη είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχουν και online.

Tα workshop θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ από την Δάφνη Χαιρετάκη (σκηνοθέτρια) και τον Κωστή Σαμαρά (σκηνοθέτη). Για την συμμετοχή στα Workshops απαιτείται να σταλεί στο tainiestsepis@cinematek.gr έως την 14 Μαρτίου 2023 ένα βίντεο έως 2’ τραβηγμένο με κινητό που θα αποτυπώνει μια διαδρομή από το σπίτι σε ένα σινεμά. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Χρονοδιάγραμμα δράσης:

6 Μαρτίου 2023: Ανοιχτό κάλεσμα του διαγωνισμού
14 Μαρτίου 2023: Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στα Workshops.
18, 25 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2023: Masterclass στο Άστορ
19, 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2023: Workshop στο Άστορ
30 Απριλίου 2023: Προθεσμία υποβολής ταινιών
10-25 Μαΐου 2023: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών
27 Μαΐου 2023: Τελετή λήξης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού – Samsung στον κινηματογράφο Αστορ.

Ταινίες Τσέπης: 1st Mobile Film Contest | 1.3.23 – 27.5.23 | Χορηγός Βραβείου Κοινού: Samsung | Διοργάνωση: Cinematek | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

ταινίες