Buzz

Πιο γρήγορα παρακαλώ! Θα είναι το «Populaire» η επόμενη μεγάλη γαλλική επιτυχία;

στα 10

Με τον Ρομέν Ντουρίς στον ρόλο του αφεντικού και τη Ντεμπορά Φρανσούα σ’ αυτόν μιας ιδιαίτερα ταλαντούχου δακτυλογράφου, το πρώτο φιλμ του Ρεζί Ρουανσάρ, μοιάζει σχεδόν με ρημέικ του... «Μοντέρνα Σταχτοπούτα»! Δείτε το teaser.

Πιο γρήγορα παρακαλώ! Θα είναι το «Populaire» η επόμενη μεγάλη γαλλική επιτυχία;

H Αλίκη Βουγιουκλάκη συναντά το «Mad Men» σε αυτή την ιστορία μιας νεαρής γραμματέως που προσλαμβάνεται σε μια εταιρία καθώς η εξαιρετική ικανότητά της να δακτυλογραφεί πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη, θα κερδίσει την προσοχή του αφεντικού της –που προφανώς σύντομα θα την ερωτευτεί- και θα την φέρει να διεκδικεί τον τίτλο της πιο γρήγορης δακτυλογράφου σε έναν διαγωνισμό για τα πιο γρήγορα δάκτυλα της Γαλλίας.

Αυτή είναι η μάλλον απλοϊκή,αλλά χαριτωμένη ιδέα πίσω από το «Populaire» το οποίο προβάλλει σαν μια από τις υποψήφιες μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στην Γαλλία το ερχόμενο φθινόπωρο –βγαίνει στις αίθουσες τον Νοέμβριο.

Πρώτη μεγάλου μήκους για τον Ρεζί Ρουανσάρ, έναν σκηνοθέτη που έχτισε το όνομά του στη διαφήμιση και που περιγράφει το φιλμ του σαν μια διασταύρωση μεταξύ του πνεύματος του «Rocky» και του στιλ του «Mad Men». Εμπνευσμένος από τα φιλμ του Μπίλι Γουάιλντερ (και του Αλέκου Σακελλάριου;) ήθελε να στήσει μια κομεντί που ακόμη κι αν διαδραματίζεται στη δεκαετία του πενήντα δεν θα δείχνει ποτέ παλιομοδίτικη ή νοσταλγική.

Το πρώτο teaser δείχνει να πετυχαίνει τους στόχους του, καθώς το αποτέλεσμα μοια΄ζει χαριτωμένο, και διασκεδαστικό κι όσο vintage χρειάζεται για να προσελκύσει μια γενιά θεατών που δείχνει να αναζητά τις αισθητικές της αναφορές σε πράγματα του παρελθόντος είτε αυτά είναι σειρές σαν το «Mad Men», είτε social media σαν το instagram.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.