Buzz

O Πιρς Μπρόσναν έχει καθαρή αναπνοή. Και καθαρή συνείδηση!

στα 10

Μια τηλεοπτική διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί έχει δημιουργήσει (έναν μικρό) σάλο στην Ινδία. Αλλά ο ίδιος δηλώνει αθώος.

O Πιρς Μπρόσναν έχει καθαρή αναπνοή. Και καθαρή συνείδηση!

Παίζοντας με το παρελθόν του ως 007, αλλά φορώντας με στιλ το καινούριο του μούσι, ο Πιρς Μπρόσναν είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του Pan Bahar, ενός προϊόντος που μασάς για καθαρή αναπνοή στην Ινδία.

Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι αυτό που προωθεί είναι το pan masala ένα μείγμα από αρωματικά και συνήθως ταμπάκο, το οποίο συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και το οποίο έχει απαγορευθεί στη χώρα, ακόμη κι αν διάφορες μορφές του πωλούνται από πλανόδιους στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Ενας άντρας πρέπει να μυρίζει... μπέικον; Δείτε το διαφημιστικό του Κέβιν Μπέικον αρώματος

Ο Μπρόσναν βεβαίως δηλώνει άγνοια για το γεγονός (και τον πιστεύουμε) και η εταιρία διατείνεται ότι το προϊόν της δεν περιέχει ταμπάκο, αλλά τουλάχιστον ένα άλλο παρόμοιο προϊόν της σειράς περιέχει ουσίες που ίσως είναι επικίνδυνες.

Δείτε ακόμη: H «βαριά συνείδηση» του Κεν Λόουτς για τη διαφήμιση του McDonald's που σκηνοθέτησε στα 90s

Οπως λέει ο ίδιος «έχοντας χάσει την πρώτη γυναίκα μου, μια κόρη μου καθώς και πολλούς φίλους μου από καρκίνο, ποτέ δεν θα διαφήμιζα κάτι που πιθανότατα τον προκαλεί» κι εξηγεί πως αν η εικόνα του χρησιμοποιείται για να διαφημίσει όλα τα προϊόντα της εταιρίας –ακόμη και τα εν δυνάμει επικίνδυνα- τότε ο ίδιος έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Δείτε το επίμαχο διαφημιστικό πιο κάτω.


Δείτε ακόμη: