Buzz

Philmfotos: Αληθινές τοποθεσίες και οι κινηματογραφικές τους εμφανίσεις

στα 10

Από τις πιο προφανείς μέχρι τις πιο απρόβλεπτες, μια σελίδα στο internet αντιπαραβάλει σκηνές από ταινίες με τα μέρη που γυρίστηκαν, φτιάχνοντας κάτι, σχεδόν ποιητικό.

Philmfotos: Αληθινές τοποθεσίες και οι κινηματογραφικές τους εμφανίσεις

Η ιδέα μπορεί να μην είναι ακριβώς πρωτότυπη, όμως κάποιος σκέφτηκε πως αντι να φωτογραφηθεί στο παγκάκι όπου κάθονταν οι Νταϊάν Κίτον και ο Γούντι Αλλεν στο «Manhattan», θα ήταν καλύτερα να φωτογραφήσει την φωτογραφία από την ταινία, στην ίδια τοποθεσία.

Αυτός ήταν ο Κρίστοφερ Μολόνι, Καναδός στην καταγωγή, αλλά κάτοικος Νέας Υόρκης πλέον, τηλεοπτικός παραγωγός και σεναριογράφος. Η ιδέα για το project ξεκίνησε εντελώς τυχαία όπως εξηγεί ο ίδιος: «δουλεύω στο Colombus Circle στην Νέα Υόρκη και μια μέρα παρατηρώντας τους δρόμους γύρω μου σκέφτηκε ότι εκεί είχε γυριστεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του “GhostBusters”. Ετσι αποφάσισα να τυπώσω ένα screengrab από την ταινία και να το φωτογραφίσω μπροστά στην αυθεντική τοποθεσία. Το πόσταρα στο facebook και στο twitter, η ιδέα άρεσε και άρχισα να σκέφτομαι πως υπάρχουν κι άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσα να φωτογραφίσω».

Από τότε όπως λέει του έγινε σχεδόν εμμονή αλλά γρήγορα ξεκίνησε να λαμβάνει tip από τους αναγνώστες για τοποθεσίες όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική κι εκτός αυτής. Δείτε μερικές από αυτές στις φωτογραφίες που ακολουθούν και επισκεφτείτε τη σελίδα του στο tumblr για πολλές ακόμη εμπνευσμένες συναντήσεις, της αληθινής ζωής με το σινεμά...

3Manhattan

3Black Swan

3Midnight Cowboy

3Tomb Raider

3Ghostbusters

3The Hangover

3Panic Room

3The French Connection

3The Hunger

3Ghost

3North by Northwest

3The Dark Knight Rises

philmfotos 607 When Harry Met Sally

philmfotos 607 On the Town

philmfotos 607 Forest Gump

philmfotos 607 The Walking Dead

philmfotos 607 Gilmore Girls