Buzz

Ο Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

στα 10

O Πίτερ Τζάκσον αφήνει για λίγο στην άκρη την επική φαντασία, και ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλιώτικο από τα άλλα.

Ο Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Φέτος σηματοδοτούνται 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και για το γεγονός αυτό ο Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το BBC και το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου. Το μέχρι στιγμής ατιτλοφόρητο ντοκιμαντέρ θα περιέχει αποκαταστημένο υλικό, αρκετό από το οποίο δεν έχει προβληθεί πουθενά, και θα δείχνει αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν την πολεμική περίοδο 1914-1918.

Διαβάστε ακόμα: Ο Πίτερ Τζάκσον παρουσιάζει: πόλεις με ρόδες στο «Mortal Engines»

peter jackson documentary 607 Εικόνα από το ατιτλοφόρητο ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον.

Τα αποκαλυπτήρια του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κάνει φέτος πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, έγιναν σήμερα στα γραφεία των BAFTA στο Λονδίνο, στα οποία παραβρέθηκε και ο διευθυντής του BBC Τόνι Χολ. Ο ίδιος είπε πως πριν λίγα χρόνια τον προσέγγισε το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου για να δουν το τι μπορούν να κάνουν με όλο αυτό το ιστορικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους, και να το παρουσιάσουν με έναν τέτοιο τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει.

Ο Πίτερ Τζάκσον είπε πως «ετοιμάζουμε μια ταινία, η οποία δεν θα είναι κάτι το συνηθισμένο για ταινία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ετοιμάζουμε μια ταινία η οποία δείχνει αυτό το υπέροχο υλικό, στο οποίο τα πρόσωπα των ανθρώπων θα ξεπηδούν από την οθόνη. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ζωντανεύουν σε αυτό το φιλμ. Εχουμε φτιάξει μια ταινία η οποία δείχνει την εμπειρία του να πολεμάς σε αυτό τον πόλεμο, όχι για τις στρατηγικές ή τις ίδιες τις μάχες».

Μια κόπια της ταινίας θα δοθεί σε κάθε δημοτικό σχολείο της Αγγλίας με στόχο να καταλάβουν οι νέες γενιές τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν 100 χρόνια πριν. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Πίτερ Τζάκσον να εξηγεί την νέα του ταινία.


Διαβάστε ακόμα: