Buzz

«Ντροπή σας!» Ο Πολ Χάγκις κατηγορεί τους δημοσιογράφους που δε ρωτούν τον Τομ Κρουζ για τη Σαϊεντολογία

στα 10

Ο Πολ Χάγκις κατήγγειλε ανοιχτά τη Σαϊεντολογία κι απαιτεί διαφάνεια ακόμα κι από τον πιο επιφανή ακόλουθό της, τον Τομ Κρουζ.

«Ντροπή σας!» Ο Πολ Χάγκις κατηγορεί τους δημοσιογράφους που δε ρωτούν τον Τομ Κρουζ για τη Σαϊεντολογία

Ο σκηνοθέτης του «Crash», μεταξύ άλλων, Πολ Χάγκις, ήταν μέλος της Σαϊεντολογίας μέχρι το 2009 - απ' όταν εγκατέλειψε, άλλωστε, τόλμησε να μιλήσει για τη σκοτεινή εμπειρία του, όχι μόνο σε συνεντεύξεις, αλλά και στην κάμερα του Αλεξ Γκίμπνεϊ, στο πρόσφατο, πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Going Clear». Εχοντας υποστεί το βάρος της απόφασής του, ο Χάγκις εξανίσταται με την επιμονή του άλλοτε συνοδοιπόρου του, Τομ Κρουζ, να κρατά το στόμα του κλειστό και την προθυμία των δημοσιογράφων να τον βοηθήσουν σ' αυτό.

Διαβάστε ακόμη: «Show me a Hero» και θα σου δείξω μια σειρά που περιμένουμε σαν τρελοί

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που έδωσε αυτόν τον καιρό ο Τομ Κρουζ για την προώθηση του «Mission: Impossible - Rogue Nation», οι δημοσιογράφοι, προκειμένουν να μπορέσουν να μιλήσουν με τον σταρ, συμφώνησαν εγγράφως ότι δε θα του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική του ζωή και τα θρησκευτικά πιστεύω του, πράγμα καθόλου ασυνήθιστο βέβαια σε ανάλογου βεληνεκούς περιπτώσεις. «Οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Τομ Κρουζ είναι πολύ έξυπνοι,» δήλωσε ο Πολ Χάγκις σε συνέντευξή του στο Daily Beast, «αλλά δεν ξέρω πώς μπορούν οι δημοσιογράφοι να συνεχίσουν ν' αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, όταν δεν έχουν το θάρρος να κάνουν μια σοβαρή ερώτηση. Δηλαδή, πόσο μεγάλος χρειάζεται να είναι ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο πριν αποφασίσει κανείς ν' αναρωτηθεί τι γυρεύει εκεί; Υπάρχει κάτι που λέγεται δημοσιογραφική ακεραιότητα κι υπάρχουν και κάποια πράγματα πιο σημαντικά από τις ταινίες. Αν είσαι δημοσιογράφος κι υπακούς σ' αυτήν την οδηγία, δεν είσαι παρά ένα PRίστας. Ντροπή σου!» Μόνο που εδώ, φυσικά, τίθεται το θέμα του προσωπικού απορρήτου: γιατί κάποιος είναι αναγκασμένος να μιλήσει για τις θρησκευτικές του συνήθειες, αν δεν το θέλει; Επειδή η Σαϊεντολογία ακολουθεί επιβλαβείς, για τους πιστούς της, κανόνες;

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Mission: Impossible - Rogue Nation» εδώ

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Going Clear» εδώ