Buzz

Ο Πολ Χάγκις συμφωνεί πως το «Crash» δεν έπρεπε να κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2006!

στα 10

Δέκα χρόνια μετά το απόλυτα αδικαιολογητο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Crash», ο δημιουργός του Πολ Χάγκις εκφράζεται με ειλικρίνεια για το ποια ήταν η καλύτερη ταινία εκείνης της χρονιάς.

Ο Πολ Χάγκις συμφωνεί πως το «Crash» δεν έπρεπε να κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2006!

Αν δεν θυμάστε το «Crash», δεν χρειάζεστε να ντρέπεστε. Σε λίγα χρόνια δεν θα το θυμάται ούτε η Ιστορία του σινεμά (και γενικά), εκτός από ένα σοβαρό λόγο που δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η ταινία του Πολ Χάγκις κέρδισε το 2006 το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - και επίσης ως μια ταινία όπου το ensemble cast ουρλιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οχι, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία υπερβαίνει τον εαυτό της και βραβεύει μια ταινία που δεν αξίζει. Ούτε φυσικά θα μπούμε αυτή τη στιγμή σε αυτό εδώ το κείμενο στη μεγάλη συζήτηση της σύνδεσης της βράβευσης με το γεγονός πως ο Πολ Χάγκις ήταν την εποχή του Οσκαρ ένας από τους πιο διάσημους Σαϊεντολόγους - αργότερα εγκατέλειψε την εκκλησία και μάλιστα μίλησε ανοιχτά για τα όσα είδε, άκουσε και έζησε όσο ήταν μέλος της.

Crash Poster 607

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, με αφορμή το τηλεοπτικό και πολυαναμενόμενο «Show me a Hero», ο Πολ Χάγκις μίλησε έξω από τα δόντια γύρω από το αν θεωρεί το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το «Crash» άδικο.

«Ηταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς; Δεν νομίζω. Θυμηθείτε: το "Brokeback Mountain" του Ανγκ Λι, το "Capote" του Μπένετ Μίλερ, το "Good Night and Good Luck" του Τζορτζ Κλούνεϊ, το "Munich" του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Κάντε μου τη χάρη, σας παρακαλώ...»

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτά τα Οσκαρ, αλλά μην με ρωτάτε ποια ήταν η καλύτερη ταινία εκείνης της χρονιάς γιατί δεν θα ψήφιζα το "Crash", απλά και μόνο γιατί είδα την τέχνη και την τεχνική που υπήρχε στις άλλες ταινίες.»

Ο Πολ Χάγκις δήλωσε επίσης, όταν ρωτήθηκε αν, πέραν των Οσκαρ, το "Crash" ήταν μια σπουδαία ταινία: «Δεν ξέρω».



Διαβάστε ακόμη: