Industry

Πάρτε το «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα» και συναντήστε τον Τζέρεμι Αϊρονς από κοντά

στα 10

Ο σκηνοθέτης Μπίλε Ογκουστ και ο πάντα συγκλονιστικός Τζέρεμι Αϊρονς θα έρθουν στην Αθήνα για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας τους. Μπορείτε να είστε και σεις εκεί!

Flix Team
Πάρτε το «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα» και συναντήστε τον Τζέρεμι Αϊρονς από κοντά

Η τυχαία συνάντηση του μονόχνοτου Ελβετού καθηγητή λατινικών, Ρέιμουντ Γκρεγκόριους (Τζέρεμι Αϊρονς), με μια όμορφη, νεαρή Πορτογαλέζα που ετοιμάζεται να πέσει από μια γέφυρα της Βέρνης, θα τον εμπνεύσει να αλλάξει τη χωρίς νόημα, συμβατική ζωή του. Η γυναίκα εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω μόνο ένα κόκκινο παλτό, ένα μυστηριώδες βιβλίο του Πορτογάλου γιατρού, Αμαντέου ντε Πράντου, και δύο εισιτήρια για τη Λισαβόνα. Ο Ρέιμουντ χωρίς δεύτερη σκέψη παίρνει το νυχτερινό τρένο για την Πορτογαλία, αποφασισμένος να διαλευκάνει το μυστήριο του βιβλίου και να αποκαλύψει έτσι άθελά του καλά κρυμμένα μυστικά κι ένα παράνομο ερωτικό τρίγωνο κατά τα χρόνια της αντίστασης στην Πορτογαλία.

Είκοσι χρόνια μετά «Το Σπίτι των Πνευμάτων», ο βραβευμένος 2 φορές στις Κάννες Δανός σκηνοθέτης Μπίλε Ογκουστ επιστρέφει στο αγαπημένο του κινηματογραφικό φόντο, τη Λισαβόνα και συνεργάζεται ξανά με τον Τζέρεμι Αϊρονς, προσκαλώντας το κοινό σε μια ταινία-περιπλάνηση στην Ευρώπη, βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του βραβευμένου Ελβετού συγγραφέα, Πασκάλ Μερσιέ. Η ταινία «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα» βασίζεται σε ένα από τα πιο επιτυχημένα γερμανόφωνα μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. Μόνο στη Γερμανία έχει πουλήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα (Hanser Publishing, 2004), έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική το 2006 (εκδόσεις Ψυχογιός) και έχει κυκλοφορήσει σε πάνω από 30 χώρες.

Η ταινία έκανε διεθνή πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου 2013. Το λαμπερό ευρωπαϊκό καστ που συντροφεύει τον Τζέρεμι Αϊρονς στην ταινία αποτελούν οι Μελανί Λοράν, Τζακ Ιστον, Μαρτίνα Γέντεκ, Ογκουστ Ντίελ, Μπρούνο Γκανζ, Κρίστοφερ Λι και Σαρλότ Ράμπλινγκ.

Η Hollywood Entertainment και το Flix έχουν τη χαρά να προσφέρουν σε 5 τυχερούς αναγνώστες από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβώνα» σε μια πολύ ειδική avant premiere. Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:30, η ταινία θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του παρουσία του σκηνοθέτη Μπίλε Ογκουστ και του πρωταγωνιστή Τζέρεμι Αϊρονς. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβώνα». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email την Πέμπτη.