Industry

Ο δήμος του Παρισιού ανακοινώνει κονδύλι υποστήριξης πολιτισμού και ειδικά κινηματογράφων

στα 10

Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ δίνει ο Δήμος του Παρισιού στους πολιτιστικούς φορείς και εταιρίες της πόλης.

Ο δήμος του Παρισιού ανακοινώνει κονδύλι υποστήριξης πολιτισμού και ειδικά κινηματογράφων

Στις 18 Μαΐου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου του Παρισιού, μιας τόσο κινηματογραφικά γόνιμης πόλης σε μια χώρα που γνωρίζει καλά τα οφέλη της από τον κινηματογράφο, ανακοίνωσε το πλάνο του για την υποστήριξη στους πολιτιστικούς φορείς και εταιρίες της πόλης, που τόσο σοβαρά επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Η πρωτοβουλία Support Art Workers απαντά, διεξοδικά και με ακρίβεια, στην ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη για τη στήριξη του πολιτισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ένα κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί ως επιχορήγηση πολιτισμού. Οπως εξήγησε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου του Παρισιού, Κριστόφ Ζιράρ, «από το συνολικό κονδύλι, 12 εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν σε πολιτισμικούς φορείς που υποστηρίζονται από την πόλη, ιδιαίτερα ευάλωτους. Για τον κινηματογράφο, συνολικά, θα δοθούν 1,4 εκ. ευρώ, από τα οποία οι 300.000 ευρώ προορίζονται για μεμονωμένες, ανεξάρτητες αίθουσες.»

Το Παρίσι είναι μια πόλη με 400, περίπου, οθόνες, οι οποίες, τους επόμενους μήνες, θα ζητήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού - τουλάχιστον, θα έχουν έναν κουμπαρά από τον Δήμο (κι άλλον έναν από το Υπουργείο Πολιτισμού), για να βασιστούν.

Διαβάστε ακόμη: «Σχετικό άγχος για την επιστροφή στα σινεμά» και όλα τα αποτελέσματα της έρευνας της One from the Heart