Industry

Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Γιώργος Παπαλιός

στα 10

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) κ. Γιώργος Παπαλιός υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Flix Team
Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Γιώργος Παπαλιός

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο Γιώργος Παπαλιός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) κ. Γιώργος Παπαλιός υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Οι λόγοι της παραίτησης είναι προσωπικοί.

Ο κ. Παπαλιός ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ. την περίοδο 1981-1984. Από το 2006 έως το 2011, διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Κ.Κ., ενώ από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ.»

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Παπαλιός υπήρξε παραγωγός του «Θίασου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου ενώ υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ακριβώς την εποχή που το ελληνικό σινεμά άρχισε να ξεχωρίζει στο διεθνές σκηνικό (από το 2006 έως και το 2011), πράγμα για το οποίο προσπάθησε και ο ίδιος παρά τις αντίξοες συνθήκες από την οικονομική αλλά και την αρτηριοσκληρωτική κατάσταση του παρελθόντος γύρω από τη λειτουργία και το σκοπό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.