Buzz

Πάντα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να επιστρέψεις στο CBGB

στα 10

O μύθος του CBGB ως ναού της πανκ στην δεκαετία του '70 και του '80 μεταφέρεται αυτούσιος σε μια ταινία που φιλοδοξεί να αναβιώσει μια ολόκληρη εποχή, όπου όλα ήταν πιο θορυβώδη, πιο επαναστατικά, πιο ελεύθερα...

Πάντα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να επιστρέψεις στο CBGB

Η ταινία του Ράνταλ Μίλερ αφηγείται την ιστορία του CBGB, του θρυλικού κλαμπ της Νέας Υόρκης και τη μετεξέλιξή του από ένα χώρο που αρχικά προοριζόταν για εμφανίσεις country, bluegrass και blues καλλιτεχνών στον απόλυτο ναό του νεοϋορκέζικου rock 'n' roll και πανκ με ονόματα που αργά ή γρήγορα θα γίνονταν θρυλικά, όπως οι Ramones, οι Blondie, οι Television, οι Talking Heads, ο Ιγκι Ποπ και άλλοι.

Στην πραγματικότητα αφηγείται όλη την ιστορία μιας εποχής που άλλαξε όχι μόνο τη μουσική αλλά και τον κόσμο, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου, του Χιλι Κρίσταλ (που στην ταινία τον υποδύεται ο Αλαν Ρίκμαν), ο οποίος μετά από τις δυσκολίες που είχε να «κλείσει» συγκροτήματα της country για το CBGB, άνοιξε τις πόρτες του στο πιο ορμητικό μουσικό κύμα που ξέσπασε στα 70s, ζητώντας από τις άγνωστες τότε μπάντες μόνο ένα πράγμα: να παίζουν μόνο original μουσική και όχι διασκευές.

2 O Χίλι Κρίσταλ μέσα στο CBGB

«Τα club εκείνη την εποχή δεν σε άφηναν να παίζεις δικά σου τραγούδια», εξηγεί ο Κρίσταλ σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στους New York Times, πριν το θανατό του το, τον Αύγουστο του 2007. «Μπορούσες να περάσεις ένα - δύο τραγούδια, αλλά αν δεν είχες ολόκληρο δίσκο, ήθελαν να παίζεις μόνο διασκευες. Ηθελαν τραγούδια που ο κόσμος γνώριζε. Εγώ δεν είναι ότι απαγόρεψα τις διασκευές, αλλά πίστευα πως έπρεπε να μην παίζουν διασκευές, αλλά δικά τους τραγούδια. Εκανε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Αλλά πάντοτε πίστευα πως η αυθεντικότητα ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο του ροκ. Σε κάθε μορφή τέχνης νομίζω ότι η αυθεντικότητα είναι το σημαντικότερο πράγμα.»

Στην ταινία του Ράνταλ Μίλερ θα παρελάσουν όλα τα αστέρια του CBGΒ, ανάμεσά τους η Nτέμπι Χάρι (την υποδύεται η Μάλιν Ακερμαν), o Στιβ Μπέιτορς (τον υποδύεται ο Τζάστιν Μπάρθα), ο Τσίτα Κρομ, κιθαρίστας των Dead Boys (τον υποδύεται ο Ρούπερτ Γκράιντ), ο Λου Ριντ (τον υποδύεται ο Κάιλ Γκάλνερ), ο Τζόι Ραμόουν (τον υποδύεται ο Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ), η Πάτι Σμιθ (την υποδύεται η Μίκι Σάμνερ), ο Ιγκι Ποπ (τον υποδύεται ο Τέιλορ Χόκινς) και πολλοι άλλοι απ' όσους συνέβαλαν στο μύθο του σημαντικότερου νεοϋορκέζικου club.

Το CBGB, στο νούμερο 213 της Bowery Street στο Μανχάταν, λειτούργησε από το 1973 μέχρι και το 2006.

Δείτε παρακάτω πρώτες φωτογραφίες από την ταινία και μερικά πόστερ (το καθένα με τον ήρωά του), αναμένοντας τα αποκαλυπτήρια της, καθώς και τη σύγκρισή της με το θρύλο, αλλά και με το υπέροχο ντοκιμαντέρ «Burning Down the House: The Story of CBGB» της Μάντι Στάιν του 2009.

3

ramones

5

6

7

3

3

3

2

5

4

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «CBGB» του Ράνταλ Μίλερ.