Buzz

Στις «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

στα 10

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του Πάνου Καρκανεβάτου, μιας συμπαραγωγής Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας.

Στις «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

Μετά το «Μεταίχμιο», το «Χώμα και Νερό» και το «Αθανασία - Καλά Κρυμμένα Μυστικά», ο Πάνος Καρκανεβάτος επιστρέφει με τη νέα του τέταρτη ταινία μυθοπλασίας που, με τίτλο «Οχθες», ολοκλήρωσε μόλις τα γυρίσματά της στην Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένων και των Σερρών που είναι και ο τόπος καταγωγής του σκηνοθέτη) και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο σημείωμά του ο ίδιος ο Πάνος Καρκανεβάτος, μαθαίνουμε στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας:

«Ενα ποτάμι σύνορο Ανατολής - Δύσης. Στην όχθη ένα φονικό ναρκοπέδιο. Ενας ναρκαλιευτής σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο. Καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Αδη. Μια νέα γυναίκα περνάει από το ποτάμι κάποιες σκοτεινές νύχτες τα παιδιά των εξαθλιωμένων, που έρχονται από την Ανατολή με το όνειρο της Ευρώπης. Η γυναίκα, άθυρμα της μοίρας, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Συχνά ο κόσμος της αγάπης νικιέται αλλά δεν καταστρέφεται, μόνο μετοικεί σε άλλες όχθες. Η αγάπη, που όντως είναι, βεβαιώνει ότι αυτή είναι η αρχή, το αίτιο και ο τρόπος και πως τέλος δεν υπάρχει.»

1 Ανδρέας Κωνσταντίνου

2 Ελενα Μαυρίδου

Η ταινία «Οχθες», σε σενάριο του ίδιου του Πάνου Καρκανεβάτου και του Ισίδωρου Ζουργού είναι μια παραγωγή της Vergi Film Productions, σε συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας και έχει την υποστήριξη των Media Programme και Eurimages. Συμπαραγωγοί είναι επίσης το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η NOVA αλλά και η ΝΕΡΙΤ. Πρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ελενα Μαυρίδου, Levent Uzumcu, Γιάννης Καλατζόπουλος, Εκτoρας Καλούδης, Ταξιάρχης Χάνος, Θανάσης Ταταύλαλης, Σίμος Τσακίρης, Κίμωνας Κουρής, Εφη Δρόσου, Τίμος Παπαδόπουλος, Ελένη Θυμιοπούλου, Erik Schaffler και Anke Carmela Roder.

Οι «Οχθες» θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές του 2015 από την Odeon.

Διαβάστε ακόμη: