Buzz

«Παιχνίδια Πολέμου»: Επιστροφή στα ‘80ς;

στα 10

Η MGM στήνει το ριμέικ της ταινίας του 1983, «Παιχνίδια Πολέμου», θεωρώντας ότι μπορεί να σταθεί και σήμερα. Δε θα διαφωνήσουμε.

«Παιχνίδια Πολέμου»: Επιστροφή στα ‘80ς;

Τον Σεθ Γκόρντον, σκηνοθέτη του «Αφεντικά για Σκότωμα» που θα δούμε στην Ελλάδα στις 21 Ιουλίου από την Village Films, επέλεξε η MGM για να σκηνοθετήσει ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1983, «Παιχνίδια Πολέμου».

Η πρώτη ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Μπάνταμ και με πρωταγωνιστή τον εικοσάχρονο, τότε, Μάθιου Μπρόντερικ, ακολουθούσε τον πρώιμο χάκερ που ανακάλυπτε ότι το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μπορούσε να εκτοξεύσει πραγματικούς πυραύλους.

Τα «Παιχνίδια Πολέμου», παρότι ενδεχομένως σήμερα μοιάζουν σκονισμένα, δεν είχαν απλώς βρεθεί υποψήφια για 3 Οσκαρ, είχαν σημαδέψει και μια γενιά που βρισκόταν ανάμεσα στον ψυχρό πόλεμο και την τεχνολογική επανάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δε μένει παρά να δούμε ποιο θα είναι σήμερα το «κόλπο» που θ’ ανακαλύψει ο χάκερ και ποιος θα ενσαρκώσει το ρόλο του αξιολάτρευτου Ντέιβιντ - Μάθιου Μπρόντερικ, αλλά και της αγαπημένης του Αλι Σίντι.