Φεστιβάλ / Βραβεία

Οχι στάσιμα κινηματογραφικά νερά στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ –Docfest στη Χαλκίδα

στα 10

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας στην Χαλκίδα 51 ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο.

Flix Team
Οχι στάσιμα κινηματογραφικά νερά στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ –Docfest στη Χαλκίδα
Ο Μανάβης

Το βασικό τμήμα του φεστιβάλ είναι φυσικά το ελληνικό διαγωνιστικό που περιλαμβάνει δεκαέξι μεγάλου μήκους, ανάμεσα στις οποίες ο «Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, το «Κατερίνα Γώγου-Για την Αποκατάσταση του Μαύρου» του Αντώνη Μποσκοϊτη, το «Δημοκρατία ο Δρόμος του Σταυρού» του Μάρκου Γκαστίν, η το «Αννα Βιχ-Φωτογράφος» του Σταύρου Καπλανίδη. 23 Ελληνικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους συμμετέχουν στο αντίστοιχο διαγωνιστικό ενώ 13 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους απαρτίζουν το φετινό πανόραμα.

Στα αφιερώματα του φεστιβάλ συναντάμε σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen τα ντοκιμαντέρ «Kinshasa», «Η γυναίκα με τους πέντε ελέφαντες», «Rhythm Is It», «Λουτρά για Πριγκίπισσες»., τέσσερα ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη, ενώ τέσσερα ακόμη ντοκιμαντέρ θα προβληθούν σε συνεργασία με το φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Οι άλλες δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας εκθέσεις κινηματογραφικής αφίσας και master classes με τους Αντώνη Κόκκινο με θέμα «Δημιουργός ή χρήστης;», με τον λέκτορα Σκηνοθεσίας και Σεναριογραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σκοπετέα με θέμα «Είναι αυτό Ντοκιμαντέρ;», με τον Δημήτρη Αρβανίτη με θέμα «Οι κινηματογραφικές Αφίσες. Το χάρτινο Πρόσωπο των Κινούμενων Εικόνων» και με τον Νίκο Θεοδοσίου με θέμα «Αναζητώντας την αλήθεια».

Όπως και τις περασμένες χρονιές έτσι και φέτος ειδικά οι καθημερινές πρωινές προβολές του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (08.30-13.00) απευθύνονται και σε λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Φεστιβάλ δίνει την δυνατότητα σε πλήθος μαθητών και φοιτητών να παρακολουθήσουν δωρεάν ολόκληρη την ετήσια ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ του έτους 2012-2013.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και ενημερωθείτε για τις μέρες και τις ώρες προβολών στο επίσημο site του.