Buzz

Οταν οι Pink Floyd συνάντησαν την Aardman και τον Τομ Στόπαρντ

στα 10

Το βρετανικό animation στούντιο υπεύθυνο ανάμεσα σε άλλα για τις ταινίες των «Wallace & Grommit» ανέλαβε να γυρίσει ένα τρέιλερ, για ένα ραδιοφωνικό θεατρικό του Βρετανού συγγραφέα που βασίζεται στο «Dark Side of the Moon».

Οταν οι Pink Floyd συνάντησαν την Aardman και τον Τομ Στόπαρντ

To αλμπουμ των Pink Floyd είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της μουσικής, ένα πρωτοποριακό έργο που παραμένει ακόμη σημαντικό.

Το «Drakside» είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο για το ραδιόφωνο από τον Τομ Στόπαρντ και σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι η ιστορία του άλμπουμ, αλλά κάτι που παίρνει τον δίσκο σαν αφετηρία και προχωρά από εκεί. «Εφηύρα μια ιστορία στο πνεύμα του παίρνοντας την βασική ιδέα για την πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να διαδραματίζεται και χρησιμοποίησα την μουσική σαν συναισθηματικό οδηγό».

Το έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι (φωνές των) Μπιλ Νάι, Ρούφους Σίγουελ, Αντριαν Σκάρμπορο, Γιουαν Ρίον και Αμάκα Οκαφόρ, περιγράφεται από τον συγγραφέα του σαν μαι «φιλοσοφική κωμωδία» και η πρώτη μετάδοσή του γίνει στις 26 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ανέβει στο site του BBC Radio 2.

Αν αναρωτιέστε τι να περιμένετε, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό τρέιλερ που σχεδίασε η Aardman και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναρωτηθείτε γιατί αντί για ραδιοφωνικό έργο, το «Darkside» δεν είναι ταινία.