Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα Οσκαρ αλλάζουν την εικόνα τους για την τελετή του 2021

στα 10

Η Ακαδημία ζήτησε από επτά καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο να φτιάξουν τις αφίσες της 93ης τελετής και να μοιραστούν μαζί με όλους την έμπνευσή τους.

Τα Οσκαρ αλλάζουν την εικόνα τους για την τελετή του 2021

Οι αφίσες της 93ης απονομής των βραβείων Οσκαρ με τίτλο «Bring Your Movie Love» είναι φτιαγμένες από επτά καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο, με έμφαση στη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, όλα τα ζητούμενα της νέας εποχής της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Φέτος τα Οσκαρ θα ταξιδέψουν με τρένο

Οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ 2021 θ' ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου και η τελετή απονομής θα γίνει στις 25 Απριλίου.

Oscars Posters 2021


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Oscars Posters 2021

Τέμι Κόκερ | Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λάγος της Νιγηρίας. Σήμερα ζει στο Ντάλας, μαζί με τη σύζυγό του.

«Οι ταινίες σημαίνουν πολλά σε πολλούς ανθρώπους. Για μένα έχουν να κάνουν με την δημιουργικότητα, την έμπνευση και την τέχνη της αφήγησης. Σαν Νιγηριανός-Αμερικάνος, λατρεύω να βλέπω ταινίες με ανθρώπους σαν εμένα που λένε ιστορίες από τη δική μας οπτική γωνία. Με γεμίζει ελπίδα να γνωρίζω ότι Μαύροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς έχουν την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες μας στη μεγάλη οθόνη [...] Ηθελα αυτό το έργο να είναι οπτικά συναρπαστικό και γεμάτο χρώματα γιατί έτσι νιώθω όταν βλέπω ταινίες με ανθρώπους σαν εμένα.»

Oscars Posters 2021

Πέτρα Ερικσον | Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη και ζει στη Βαρκελώνη.

«Οταν σκέφτηκα τι σημασία έχουν για μένα οι ταινίες, συνειδητοποίησα πως το πιο σημαντικό πράγμα στις ταινίες είναι όταν λειτουργούν σαν μια απόδραση από την πραγματικότητα σε έναν διαφορετικό κόσμο. [...] Ηθελα να δημιουργήσω την αίσθηση του να βρίσκεσαι ανάμεσα σε σημειώσεις από αυτόν τον άλλον κόσμο, είτε αυτό είναι ένα συγκεκριμένο οπτικό στιλ ή μια τόσο ζωντανή φωτογραφία που μπορείς να φανταστείς το άρωμα του σκηνικού ή ένα τραγούδι που σου ξυπνάει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα επειδή σου θυμίζει μια ξεχασμένη ανάμνηση.»

Oscars Posters 2021

Μάγκνους Βολ Ματίασεν | Γεννήθηκε και ζει στη Νορβηγία.

«Βλέπω τις ταινίες και τους θεατές σαν ένα ενιαίο πράγμα. Οι ταινίες προσφέρουν εμπειρίες στους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα και οι ζωές συνηθισμένων ανθρώπων εμπνέουν τη βιομηχανία που με τη σειρά της προσφέρει φανταστικές ιστορίες στην οθόνη. [...] Είναι εύκολο να ξεχάσεις πως η κινηματογραφική τέχνη πηγάζει συχνά από την καθημερινότητά μας - είναι απόσταγμα του χάους και της πολυπλοκότητας που φέρνει φως και διαύγεια και αυτό είναι που την κάνει τέχνη.»

Oscars Posters 2021

Μισέλ Ρόμπινσον | Γεννήθηκε στην Κορέα και τώρα ζει στο Λος Αντζελες, αυτοδίδακτη.

«Εμπνεύστηκα από τις σοφά χτισμένες κατασκευές που λειτούργησαν ως καταφύγιο της γένεσης των ταινιών: τις αίθουσες. [...] Οραματίστηκα τη φιγούρα του Οσκαρ σε ένα πλαίσιο που αναπαριστά την αίθουσα. Μια διάσημη φιγούρα που στέκεται περήφανα σαν η ψυχή και η καρδιά ενός αρχιτεκτονικού σώματος.»

Oscars Posters 2021

Καράν Σινγκ | Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

«... Αν και ήταν μια δύσκολη χρονιά για να βρίσκεσαι σε επαφή με τους άλλους, το σινεμά μας βοήθησε να διασκεδάσουμε, να καθησυχαστούμε, να εμπνευστούμε. Τα Οσκαρ είναι μια γιορτή αυτής της τέχνης που ρίχνουν τους προβολείς τους στους διαφορετικούς ανθρώπους που αφηγούνται αυτές τις ιστορίες. Η ιδέα μου ήταν αυτή η γιορτή των διαφορετικών βημάτων στη ζωή. Εξερεύνησα το πώς μπορούμε να οπτικοποιήσουμε διαφορετικά στοιχεία που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια ενότητα...»

Oscars Posters 2021

Βικτόρια Βιλάσανα | Γεννήθηκε στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Ζει ανάμεσα στο Μεξικό και την Αγγλία.

«Οταν ήμουν νεότερη, μου άρεσε πολύ η μόδα και συνήθιζα να εμπνέομαι από τις ταινίες. Επαιρνα ιδέες για το στιλ μου. Ντυνόμουν και υποδυόμουν ότι ήμουν ένας χαρακτήρας στη δική μου ταινία. Νομίζω ότι οι ταινίες είναι το τέλειο όχημα για να μεταφερθείς σε έναν άλλο κόσμο, σου δίνουν την ευκαιρία να γίνεις κάποιος άλλος. Οι ταινίες δημιουργούν μια γέφυρα επικοινωνίας και μας κάνουν να κατανοήσουμε βαθύτερες αλήθειες για αυτό που μας ενώνει ως ανθρώπους. Μας επιτρέπουν επίσης να παίξουμε με τη φαντασία μας και να φανταστούμε άλλους κόσμους.»

Oscars Posters 2021

Shawna X | Ανεξάρτητη καλλιτέχνης, εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

«Ενα μάτι διαφαίνεται πίσω από τη σιλουέτα του αγάλματος. Αυτή η οπτική είναι ευθεία και μπαίνει κατευθείαν στο θέμα: Βλέπουμε ταινίες. Αυτό που απορροφούμε έχει επίδραση στα επίπεδα ντοπαμίνης μας, είτε είναι για διασκέδαση, είτε για έμπνευση. Αφηρημένες συνθέσεις που αναφέρονται στην ενέργεια που πηγάζει από το άγαλμα και το μάτι, δημιουργώντας ένα σύμπαν από χρώματα...»


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Oscars Posters 2021