Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2023: Τα ηχηρά «χαστούκια» του Τζίμι Κίμελ

στα 10

Mε το γνωστό του καυστικό φλέγμα κι ανίερο χιούμορ, ο οικοδεσπότης των 95ων Βραβείων Οσκαρ πέρασε από γενεές δεκατέσσερις την κινηματογραφική βιομηχανία σ' έναν καλογραμμένο κι απολαυστικό μονόλογο-roasting των κακώς κειμένων του Χόλιγουντ.

Oscars 2023: Τα ηχηρά «χαστούκια» του Τζίμι Κίμελ

Για όποιους παρακολουθούν το Late Night Show του, δεν ήταν έκπληξη. Ο Τζίμι Κίμελ δεν παρουσίαζε για πρώτη φορά την τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ, αλλά ο φετινός του μονόλογος ήταν ιδιαίτερα καλογραμμένος, απολαυστικός και καυστικός.

The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Μέσα σε μόλις 13 λεπτά, ο Κίμελ κατάφερε να τα χωρέσει όλα: την πανδημία, την υστερία με το «διαιτητικό φάρμακο» Ozempic, την απουσία του Τομ Κρουζ, την αλαζονεία του Τζέιμς Κάμερον, και φυσικά, το διαβόητο χαστούκι της περσινής απονομής - του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, αλλά και την μουδιασμένη απάθεια Ακαδημίας και κοινού, απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Αν κάτι τέτοιο ξανασυμβεί φέτος, έχουμε μία ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων η οποία συμβουλεύει: κάντε ό,τι κάνατε και πέρσι. Τίποτα. Ή δώστε κι ένα Οσκαρ στον κακοποιητή. Αγκαλιάστε τον. Χειροκροτήστε τον όρθιοι. Επιτρέψτε του να δώσει έναν 19λεπτο ευχαριστήριο λόγο...»

kimmel

Αυτές ήταν οι καλύτερες ατάκες από τον εναρκτήριο μονόλογο του Τζίμι Κίμελ:

  • «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ απόψε. Μετά από 2 περίεργα χρόνια που βγήκαμε επιτέλους από τα σπίτια μας, για να γιορτάσουμε τις ταινίες που φτιάξατε με τόσο κόπο και οι θεατές τις είδαν όπως έπρεπε: στις αίθουσες.»
  • «Bλέποντας τον Μπρένταν Φρέιζερ και τον Κι Χουί Κουάν απόψε να σας θυμίσω ότι είχαν παίξει μαζί. Θυμάστε; Στο «Encino Man». Που να ξεραν, δύο ηθοποιοί από το «Encino Man», ότι 30 χρόνια μετά θα ήταν υποψήφιοι για Οσκαρ. Πρέπει να είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα για τον Πόλι Σορ..»
  • «Είχε δίκιο να θυμώσει ο Τζέιμς Κάμερον και να μην έρθει απόψε. Δεν είναι υποψήφιος για Οσκαρ Σκηνοθεσίας. Μα πώς τόλμησε η Ακαδημία; Ποιος νόμιζε ότι σκηνοθέτησε το «Avatar: The Way of Water»,  καμιά γυναίκα;
  • «Οι πιο εμπορικές ταινίες φέτος ήταν sequels αποδεικνύοντας ότι έχουν στερέψει οι ιδέες στο Χόλιγουντ. Ακόμα κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε μια ταινία για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ!»
  • «Στίβεν έχεις ισχυριστεί ότι δεν έχεις καπνίσει φούντα ποτέ σου. Δεν μάς πείθεις. Εκανες μια ταινία για έναν Εξωγήινο, ο οποίος έτρωγε πίτσες και δεν μπορούσε να θυμηθεί το τηλέφωνο του. Ησουν high φίλε μου - όσα τα ποδήλατα της ταινίας...»
  • «Συγγνώμη, ούτε ο Τομ Κρουζ είναι εδώ; Δεν είναι εδώ ο Τομ Κρουζ και ο Τζέιμς Κάμερον. Οι δύο άνθρωποι που μάς έπρηξαν να επιστρέψουμε στις αίθουσες, δεν είναι στην αίθουσα!»
  • «Ο Τζον Γουίλιαμς έκλεισε τα 91 του χρόνια and he still... scores!»
  • «Υπάρχει αυτή η διαμάχη, είναι η τηλεόραση ισάξια του σινεμά. Οχι. Υπάρχουν πράγματα που κάνουν οι ταινίες που η τηλεόραση δεν μπορεί: να χάσει 100 εκατομμύρια δολάρια, για παράδειγμα. Είναι εδώ η ομάδα του «Babylon»;
  • «Επιτέλους πετύχαμε την διαφορετικότητα που θέλαμε να δούμε στα Οσκαρ. Εχουμε υποψήφιους ηθοποιούς από 5 διαφορετικές γωνιές του Δουβλίνου».
  • «Η Ριάνα ήρθε με το 9 μηνών μωρό της. Το οποίο τα έκανε πάνω του στα παρασκήνια. Αυτό έχει συμβεί άλλη μία φορά στην ιστορία των Οσκαρ. Από εκείνον τον λογιστή που έδωσε τον λάθος φάκελο...»

Απολαύστε ολόκληρο τον λόγο του Τζίμι Κίμελ

The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.